
Koldskål er rigtig sommermad. Her får du min morfars opskrift, som er virkelig nem!
Der er stor forskel på, hvad koldskål er for en ret i de forskellige danske hjem. Jeg har altid været vant til, at det var en eftermiddagssnack – noget man serverede en varm sommerdag. I man mands familie er koldskål aftensmad til de varme dage. Ved en af mine veninder, er det en dessert, der ofte kommer på bordet efter grillmad.
Derudover serveres det meget forskelligt. Nogle spiser det kun med kammerjunker, nogle med frisk frugt, mens andre putter guf eller tvebakker på.
Men en ting er sikkert – de fleste spiser det med stor velbehag. Herhjemme skal der gerne frisk frugt, kammerjunker og koldskålscrunch til. Vi er begyndt ofte at lave koldskål med hindbær, det gør den lidt mere frisk. Du kan også finde min opskrift på koldskål med æg, den smager dejligt af citron.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Koldskål
Ingredients
- 1 liter kærnemælk
- 1 liter A38
- 1 tsk citronsaft
- 1 dl rørsukker kan erstattes af almindelig sukker
- 1-2 tsk vaniljesukker
Instructions
- Pisk det hele sammen i en skål, og opbevar i køleskabet indtil servering.
- Gem kartonerne fra kærnemælk og A38, de er gode at hælde eventuelle rester over i 🙂
Nem, lækker og et hit herhjemme når det er møg varmt ☀️