Mmh! Hvem elsker ikke et stykke saftigt og luftigt brød til maden? Det her focaccia mager så godt, at man spiser alt for meget af det… Det er simpelthen svært at stoppe igen! Der skal store mængder olivenolie til, men det er det hele værd i sidste ende 😛
Det her er sådan et brød, der vil imponere dine gæster. Du kan toppe det med cherrytomater, frisk eller tørret rosmarin, salt og skiver af hvidløg. Servere det eventuelt sammen med en skål tzatziki – så får du blandet det bedste fra Italien med det bedste fra Grækenland.
Focaccia er et lyst brød, og lyst brød er bedst den dag det bliver bagt. Du kan dog sagtens bage det flere timer før det skal spises. Jeg pynter det gerne med eksempelvis tomater, hvidløg, rosmarin og salt.
Hvis du ønsker et højt brød, kan du hælde dejen i en form. Jeg har her brugt en form på 20×30 og forlænget bagetiden til 35 minutter.
Prøv også mit focacciabrød med spinat – det er ligeså lækkert!
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Focaccia – det bedste madbrød!
Ingredienser
Focaccia
- 4 dl lunkent vand
- 25 gram gær
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk salt
- 500 gram Tipo00 mel Du kan også bruge både manitoba eller almindelig hvedemel – men for at få det helt luftige italienske brød med store huller i, skal du investere i det rigtige mel 😉
Topping – efter hævning
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk flagesalt
- 15 cherrytomater
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk rosmarin enten tørret eller friske blade
Topping – efter bagning
- 2-4 spsk olivenolie
Sådan gør du
Focaccia
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt salt og olie og rør let i det.
- Tilsæt melet og lad din røremaskine ælte dejen i 5-10 minutter. Brug gerne K-spaden og skrab kanterne ned en enkelt gang undervejs. Dejen skal være våd og klistret.
- Fordel dejen på et stykke bagepapir på en bradepande, og lad det hæve utildækket på køkkenbordet i en time.
Efter hævetid
- Fordel 2 spsk olie ud over dejen. Vær forsigtig så du ikke får trykket luften ud af brødet.
- Prik huller i dejen med en finger.
- Drys med flagesalt og rosmarin.
- Skær hvidløgsfedene i tynde skiver og fordel dem over hele dejen sammen med cherrytomaterne.
- Bag i ovnen ved 225° i 20-25 minutter.
Efter bagetid
- Fordel en god mængden olivenolie over brødet. Jeg plejer at hælde det over, og duppe efter med en pensel. Olien blødgør brødet og er med til at gøre det ekstra lækkert.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar