Grov og luftig pizzadej – lyder det ikke skønt? 😀
Pizza, pizza, pizza… Alle elsker det, og alle kan få det med lige præcis det fyld, de selv bedst kan lide. I dette indlæg får du en grov pizzabund, der smager helt fantastisk, og som er luftig og sprød!
Denne opskrift på grov og luftig pizzadej, giver en dej som du ikke skal stå med i hænderne. Den smøres ud på bagepapiret, og bages direkte derfra.
Hvis vi bestiller en pizza fra den lokale pizzamand, er det helt sikkert at jeg altid går efter en med kebab og pepperoni. Men når jeg skal lave det selv, så er min favorit en helt simpel pizza med seranoskinke. Hvis ikke du har prøvet det før, får du her en kraftig opfordring.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Grov og luftig pizzadej
Ingredienser
- 8 dl vand
- 25 gram gær
- 2 spsk olie
- 600 gram manitoba mel
- 300 gram grahamsmel
- 4 tsk salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Tilsæt olie. Tilsæt mel og salt.
- Dejen æltes på røremaskine i 10 minutter. Brug K-spaden.Lad dejen hvile i 10 minutter.Ælt igen dejen på røremaskine i 10 minutter. Brug dejkrogen.
- Fordel dejen på bagepapir. Du kan eksempelvis lave 4 store pizzaer eller 20 mindre pizzaer (på størrelse med en hånd).
- Brug en ske til at trække dejen godt ud. Den skal trækkes helt tynd. Jeg synes det gøres lettest med cirkulære bevægelser.
- Dejen skal nu hæve en time et lunt sted.
- Put fyld på din pizza.
- Lad din pizza efterhæve i 20 minutter mens ovnen varmer op.
- Bag i 8-10 minutter ved 260° over/under varme.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar