
Grov og luftig pizzadej – lyder det ikke skønt? 😀
Pizza, pizza, pizza… Alle elsker det, og alle kan få det med lige præcis det fyld, de selv bedst kan lide. I dette indlæg får du en grov pizzabund, der smager helt fantastisk, og som er luftig og sprød!
Denne opskrift på grov og luftig pizzadej, giver en dej som du ikke skal stå med i hænderne. Den smøres ud på bagepapiret, og bages direkte derfra.
Hvis vi bestiller en pizza fra den lokale pizzamand, er det helt sikkert at jeg altid går efter en med kebab og pepperoni. Men når jeg skal lave det selv, så er min favorit en helt simpel pizza med seranoskinke. Hvis ikke du har prøvet det før, får du her en kraftig opfordring.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5653]Grov og luftig pizzadej
Ingredients
- 8 dl vand
- 25 gram gær
- 2 spsk olie
- 600 gram manitoba mel
- 300 gram grahamsmel
- 4 tsk salt
Instructions
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Tilsæt olie. Tilsæt mel og salt.
- Dejen æltes på røremaskine i 10 minutter. Brug K-spaden.Lad dejen hvile i 10 minutter.Ælt igen dejen på røremaskine i 10 minutter. Brug dejkrogen.
- Fordel dejen på bagepapir. Du kan eksempelvis lave 4 store pizzaer eller 20 mindre pizzaer (på størrelse med en hånd).
- Brug en ske til at trække dejen godt ud. Den skal trækkes helt tynd. Jeg synes det gøres lettest med cirkulære bevægelser.
- Dejen skal nu hæve en time et lunt sted.
- Put fyld på din pizza.
- Lad din pizza efterhæve i 20 minutter mens ovnen varmer op.
- Bag i 8-10 minutter ved 260° over/under varme.
Skriv et svar