Åh mums altså! Blomkålssuppe har været på min to-do i laaaang tid, og nu fik jeg den endelig lavet igen. En af mine gode kollegaer havde planlagt den til vores madkundskabshold, og det fik sat skub i min proces med at få en opskrift klar til jer herinde. Suppen er vildt god – så jeg siger mange tak for påmindelsen 😀
Blomkålssuppe er lækkert med bacon ovenpå, og så passer et stykke ristet rugbrød eller rugbrødscroutoner også rigtig godt dertil. Du kan finde flere opskrifter på suppe her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Blomkålssuppe
Ingredienser
- 1 løg
- 1 spsk olie
- 2 kartofler ca 120 gram
- 1 porre ca 200 gram
- 1 blomkål ca 600 gram
- 5 dl grøntsagsbouillon jeg bruger 5 dl vand og 1 terning
- ½ tsk salt
- ¼ tsk peber
- 1 dl fløde
- 200 gram bacon
Sådan gør du
- Snit løget i tynde skiver, og steg det i en gryde med olie.Løgene skal blive bløde – ikke brune.
- Mens løgene steger, forbereder du grøntsagerne:– Skræl kartoflerne og skær dem i tern.– Rengør porren og skær den i grove skiver.– Rens blomkålen og fordel den i mindre buketter.
- Tilsæt vand, bouillon, salt og peber til gryden.
- Tilsæt grøntsagerne i følgende rækkefølge:– Kartofler– Porrer– Blomkål
- Læg låg på gryden og lad det stå ved middel-høj varme i 20 minutter.Rør godt rundt i gryden og lad det små simre i yderligere 5 minutter.
- Blend suppen og hæld det herefter tilbage i gryden igen.
- Tilsæt fløde og smag til med salt.
- Server suppen med sprødstegt bacon og evt. rugbrødscroutoner.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar