Et godt italiensk brød er saftigt og fuld af lufthuller. Dette brød bages ved meget høj varme, hvilket giver det en let røget smag – et lille hint af snobrød. Brødet går godt til alle varme retter som eksempelvis suppe, lasagne eller “kød og kartofler”.
Dette brød er desuden velegnet til både tapas og bruschetta.
Jeg kan garantere at du IKKE vil fortryde at give dig i kast med et italiensk brød.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Italiensk brød
Ingredienser
- 5 dl vand
- 20 gram gær
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 9 dl hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker.
- Tilføj mel og salt.
- Brug K-spaden til røremaskinen.Lad maskinen ælte dejen i 10 minutter ved lav hastighed.Skru op for tempoet, og lad maskinen køre ved fuld hastighed, indtil dejen samler sig om K-spaden. Det tager 5-10 minutter.
- Dæk dejen til med husholdningsfilm, og stil den til hævning på køkkenbordet i 3 timer.
- Slå luften ud af dejen.Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen ud herpå.
- Tænd ovnen på 300° (eller så varmt som muligt).
- Bag brødet i midten af oven i 10-12 minutter. Brødet er færdigt, når det har en lækker gylden farve over det hele.
Emil
Hej..
Kan man koldhæve brødet over natten?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Emil
Ja det kan du sagtens!
Du skal blot halvere gærmængden, og ellers følge opskriften ☺️
De bedste hilsner Jeanette
Camilla
VIRKELIG godt brød, som ovenikøbet var både mega nemt og hurtigt at bage. Jeg brugte en bagesten i stedet for bagestål, fungerede super fint. Tak for opskriften!
Grøntmad
Tusind tak for de pæne ord 🙂