
Broccolideller er et rigtig lækkert alternativ til kød. Hvis du ønsker at indføre en kødfri dag eller to i ugen, er grøntsagsdeller et godt sted at starte. Jeg synes de smager så skønt, at jeg helt sikkert kommer til at eksperimentere mere med grøntsagsdeller i nærmeste fremtid.
Men lad os bare slå fast: Det er ikke kød, og det smager ikke ligesom kød. Men de smager godt!
Af andre vegetariske opskrifter kan du også prøve at lave falafler. Både broccolideller og falafler kan bruges i eksempelvis hjemmelavet pitabrød.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Broccolideller
Ingredienser
- 400 gram broccoli jeg har brugt optøet broccoli fra frost – hvis du bruger frisk broccoli, skal du halvere mængden af mel.
- 1 rødløg
- 3 æg
- 100 gram fetaost
- 2 fed hvidløg
- 1/2 tsk salt
- 1 spsk oregano
- 1 spsk stødt chili
- 2 dl mel
- olie til stegning
Sådan gør du
- Broccoli og løg hakkes helt fint. Jeg har brugt en minihakker.
- Slå æggene ud i en skål.Mos feta med en gaffel og tilsæt det.Pres saften fra hvidløgene ud i skålen.
- Bland salt, oregano, chili og mel.
- Mix alle ingredienserne sammen.
- Varm en pande op med lidt olie på. Dellerne tilberedes ved medium varme.Placer dellerne med en ske. De bliver flade.De er færdige, når de er gyldne på begge sider.
Noter
- Broccolideller kan spises både kolde og varme.
- De kan eventuelt varmes et par minutter i ovnen inden servering.
- De kan bruges som alternativ til kød, og er også velegnede i eksempelvis en sandwich eller en burger.
- Brug dem i madpakken sammen med en salat, eller som en sund eftermiddagssnack.
Skriv et svar