Grøntsagsdeller – well, er du hardcore kødspiser, vil du nok ikke tænke at dette kan erstatte din normale dosis kød, men ønsker du at indføre en kødfri dag eller to i ugen, er grøntsagsdeller et lækkert alternativ til kødet. Men lad os bare slå fast: Det er ikke kød, og det smager ikke ligesom kød. Men de smager godt 🙂
Opskriften her er på deller med broccoli. Jeg synes de smager så skønt, at jeg helt sikkert kommer til at eksperimentere mere med grøntsagsdeller i nærmeste fremtid.
Af andre vegetariske opskrifter kan du også prøve at lave falafler. Begge ting kan bruges i eksempelvis hjemmelavet pitabrød.
Broccolideller
Ingredienser
- 400 gram broccoli jeg har brugt optøet broccoli fra frost – hvis du bruger frisk broccoli, skal du halvere mængden af mel.
- 1 rødløg
- 3 æg
- 100 gram fetaost
- 2 fed hvidløg
- 1/2 tsk salt
- 1 spsk oregano
- 1 spsk stødt chili
- 2 dl mel
- olie til stegning
Sådan gør du
- Broccoli og løg hakkes helt fint. Jeg har brugt en minihakker.
- Slå æggene ud i en skål.Mos feta med en gaffel og tilsæt det.Pres saften fra hvidløgene ud i skålen.
- Bland salt, oregano, chili og mel.
- Mix alle ingredienserne sammen.
- Varm en pande op med lidt olie på. Dellerne tilberedes ved medium varme.Placer dellerne med en ske. De bliver flade.De er færdige, når de er gyldne på begge sider.
Noter
- Broccolideller kan spises både kolde og varme.
- De kan eventuelt varmes et par minutter i ovnen inden servering.
- De kan bruges som alternativ til kød, og er også velegnede i eksempelvis en sandwich eller en burger.
- Brug dem i madpakken sammen med en salat, eller som en sund eftermiddagssnack.
Skriv et svar