
Et godt italiensk brød er saftigt og fuld af lufthuller. Dette brød bages ved meget hård varme, hvilket giver det en let røget smag – et lille hint af snobrød. Brødet går godt til alle varme retter som eksempelvis suppe, lasagne eller “kød og kartofler”.
Dette brød er desuden velegnet til både tapas og bruschetta.
Jeg kan garantere at du IKKE vil fortryde at give dig i kast med dette brød, men du kan kun lave det, hvis du har en røremaskine til rådighed.
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning – spørd skorpe og luftig krumme? For det absolut bedste resultat med denne opskrift, vil jeg anbefale dig at bage brødet på et bagestål (reklamelink), da det giver brødet en ekstra volume. Brødet bliver dog stadig lækkert på en bageplade 🙂

Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Italiensk brød
Ingredienser
- 5 dl vand
- 20 gram gær
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 9 dl hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker.
- Tilføj mel og salt.
- Brug K-spaden til røremaskinen.Lad maskinen ælte dejen i 10 minutter ved lav hastighed.Skru op for tempoet, og lad maskinen køre ved fuld hastighed, indtil dejen samler sig om K-spaden. Det tager 5-10 minutter.
- Dæk dejen til med husholdningsfilm, og stil den til hævning på køkkenbordet i 3 timer.
- Slå luften ud af dejen.Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld dejen ud herpå.
- Tænd ovnen på 300° (eller så varmt som muligt).
- Bag brødet i midten af oven i 10-12 minutter. Brødet er færdigt, når det har en lækker gylden farve over det hele.
VIRKELIG godt brød, som ovenikøbet var både mega nemt og hurtigt at bage. Jeg brugte en bagesten i stedet for bagestål, fungerede super fint. Tak for opskriften!
Tusind tak for de pæne ord 🙂