Juleboller med æble og kanel er både hurtige og nemme at lave – og så smager de virkelig godt. Juleboller er herhjemme et must til jul, og specielt de her med æble, som gør dem ekstra saftige. Mine juleboller har en mild smag af kanel, og så er de drysset med perlesukker.
Bollerne skal blot røres sammen med en ske, og sættes på plade med to skeer. Du slipper altså både for at ælte og for at få dej på fingrene – nemt, nemt, nemt…
Mangler du andre ideer til at forsøde julen med? Så kan du tage et kig på alle mine juleopskrifter.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Juleboller med æble
Ingredienser
- 2 dl kærnemælk
- 25 gram gær
- 2 æbler
- 1 spsk sukker
- 1 spsk olie
- 2 æg det ene skal bruges til at pensle med
- 500 gram hvedemel
- ½ tsk salt
- 2 tsk kanel
- perlesukker eller rørsukker til drys
Sådan gør du
- Lun kærnemælken til "lillefinger-varm".Oplæs gæren heri.
- Riv æblerne og tilsæt dem sammen med sukker, olie og 1 æg.Rør det let sammen.
- Tilsæt mel, salt og kanel.Rør det hele godt sammen med en ske.
- Sæt film over og lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time.
- Sæt bollerne på plade med to spiseskeer – undgå at presse luften ud af bollerne.Jeg laver 16 mindre boller.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med sukker.
- Lad bollerne efterhæve i 15 minutter mens ovnen varmes op.
- Bag bollerne ved 180° varmluft i 15 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar