
Rosinboller kan dele vandene – enten elsker man dem, ellers brokker man sig over hvad dælen rosiner laver i bagværk 🙂
Som barn var jeg ikke jublende, når jeg opdagede at det var rosiner og ikke chokolade der gemte sig i bollerne. Mine egne børn er derimod helt vilde med rosinboller (og også chokoladeboller), så det er selvfølgelig noget jeg måtte have en opskrift på. I dag synes jeg også at rosinboller er lækre. De skal blot have et lag smør på, og så spiser hele familien lystigt af dem.
Jeg har flere skønne bud på lidt anderledes boller der er perfekte til eftermiddagskaffen. Prøv også mine æbleboller, bananboller og de bløde gulerodsbrud.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂


Rosinboller
Ingredienser
- 100 gram smør
- 3 dl mælk
- 25 gram gær
- 50 gram sukker
- 2 æg det ene til pensling
- 600 gram hvedemel
- 150 gram rosiner
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde.Tilsæt mælk og tjek om temperaturen er "lillefinger varm".Opvarm eller afkøl blandingen til det har den rette temperatur.
- Opløs gæren i væsken.Tilsæt sukker og 1 æg.
- Bland hvedemel, rosiner, kardemomme og salt sammen i en skål.Tilsæt væsken og ælt det hele godt.
- Stil dejen til hævning i 1 time ved stuetemperatur.
- Form 16 boller af 75 gram.Placer dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
- Bag i midten af oven ved 200° varmluft i 10 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar