
Juleboller med æble og kanel er både hurtige og nemme at lave – og så smager de virkelig godt. Juleboller er herhjemme et must til jul, og specielt de her med æble, som gør dem ekstra saftige. Mine juleboller har en mild smag af kanel, og så er de drysset med perlesukker.
Bollerne skal blot røres sammen med en ske, og sættes på plade med to skeer. Du slipper altså både for at ælte og for at få dej på fingrene – nemt, nemt, nemt…
Mangler du andre ideer til at forsøde julen med? Så kan du tage et kig på alle mine juleopskrifter.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram for daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Juleboller med æble
Ingredients
- 2 dl kærnemælk
- 25 gram gær
- 2 æbler
- 1 spsk sukker
- 1 spsk olie
- 2 æg det ene skal bruges til at pensle med
- 500 gram hvedemel
- ½ tsk salt
- 2 tsk kanel
- perlesukker eller rørsukker til drys
Instructions
- Lun kærnemælken til "lillefinger-varm".Oplæs gæren heri.
- Riv æblerne og tilsæt dem sammen med sukker, olie og 1 æg.Rør det let sammen.
- Tilsæt mel, salt og kanel.Rør det hele godt sammen med en ske.
- Sæt film over og lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time.
- Sæt bollerne på plade med to spiseskeer – undgå at presse luften ud af bollerne.Jeg laver 16 mindre boller.
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med sukker.
- Lad bollerne efterhæve i 15 minutter mens ovnen varmes op.
- Bag bollerne ved 180° varmluft i 15 minutter.
Skriv et svar