Karamel islagkage er en af mine yndlingsdesserter, med en af mine yndlingssmage. Så er det vidst dømt til at blive en succes i min verden 😀
Denne islagkage er jeg blevet inspireret til af en god kammerat, der lavede en lignende is til nytårsaften. Isen fra min karamel islagkage, kan også sagtens laves og spises som den er. Bunden er en Gateau Marcel kage, den fungerer nemlig også rigtig godt frossen.
Jeg er vild med is, og har flere bud på skønne kombinationer. Prøv også min daim islagkage og islagkagen med kirsebær, eller denne skønne vaniljeis lavet på kondenseret mælk.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Karamel islagkage
Ingredienser
Kagebund
- 4 æg
- 100 gram smør
- 100 gram mørk chokolade
- 100 gram sukker
Karamel is
- ½ liter fløde
- 1 dåse dulce de leche
- 5 stk karamel fudge
- 2 stk marabou mælkechokolade svarende til 86 gram
Sådan gør du
Kagebund
- Smelt smør og chokolade sammen. Lad det afkøle.
- Del æggene i hvider og blommer.
- Pisk æggehviderne stive med 40 gram sukker.
- Pisk æggeblommerne lyse med 60 gram sukker.
- Vend den afkølede chokolade med blommerne.
- Vend herefter hviderne forsigtig i.
- Put bagepapir i bunden af en springform.Smør siderne og drys dem med sukker.
- Hæld dejen i formen.
- Bag kagebunden ved 175° over/under varme i 30 minutter.
- Når kagen er afkølet laves isen.
Karamel is
- Pisk fløden let.
- Tilsæt dåsen med Dulce de leche og pisk det hurtigt sammen.
- Skær fudge og chokolade i mindre stykker. Tilsæt det til isen og rør rundt (du kan evt gemme lidt til at pynte med på toppen).
- Fordel isen over kagebunden og sæt islagkagen i fryseren i minimum 6 timer.
- Ved servering: Islagkagen har godt af at stå i 20 minutter inden der skæres i den.
Skriv et svar