Velkommen til sommerens bedste kage! Sommerdrøm! En skøn marcipan bund, med en frisk jordbærkompot og en kokosmarengs top. Så er der garanti for, at fuglene synger 😉
Kagen skal laves i flere trin, men det fremgår alt sammen af opskriften.
Af andre friske og lækre sommerkager, kan jeg også anbefale dig at lave en rabarbercrumble eller denne fantastiske jordbærtærte.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Sommerdrøm
Ingredienser
Jordbærkompot
- 400 gram jordbær jeg bruger fra frost
- ½ dl vand
- 1 tsk vaniljepasta
- 50 gram sukker
- 1 tsk rød melatin
Bund
- 200 gram marcipan
- 80 gram blødt smør
- 80 gram sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 50 gram hvedemel
- lidt smør og rørsukker til formen
Marengs
- 2 æggehvider
- 80 gram flormelis
- 80 gram kokosmel
Sådan gør du
Jordbærkompot
- Skær jordbærrene i mindre stykker.
- Bland jordbær, vand, sukker og vaniljepasta i en gryde.Kog det op under omrøring.
- Lav blandingen simre i 10 minutter.(imens kan du starte på dejen til bunden)
- Tilsæt rød melatin og rør rundt.
- Afkøl kompotten.
Bund
- Riv marcipanen (du kan med fordel bruge frossen marcipan, det er lidt nemmere at arbejde med).
- Pisk marcipanen med blødt smør, sukker, bagepulver og vaniljesukker.
- Tilsæt æggene og pisk igen.
- Vend melet i massen.
- Smør din form med smør og drys den med rørsukker.
- Fordel din dej i formen og bag den ved 170° over/under varme i 20 minutter.
- Når kagen er bagt færdig, fordeles jordbærkompotten ovenpå bunden.
Marengs
- Pisk æggehvider og flormelis stift.
- Vend kokosmel i marengsen.
- Fordel ovenpå jordbærkompotten.(jeg fordeler den ved først at placere den i små klumper, og derefter glatte dem ud)
- Bag kagen færdig ved 150° over/under varme i 20 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar