Karamelbrownie er en syndig kage, der giver dig lyst til et stykke mere!
Chokolade og karamel må være hinandens bedste venner, det er såååå godt sammen. Denne kage er vildt lækker, og du vil få lyst til at opfinde grunde til at lave den. “Min fasters veninde kender en der har fødselsdag i dag”. Og nu jeg tænker over det, så bør man jo fejre et eller andet hver dag….
Denne karamelbrownie kan spises til enhver lejlighed: Fødselsdag, eftermiddagskaffe, til dessert eller som små anretninger på et brunch bord. Server den gerne med en god kop kaffe og lidt frugt.
Er du også vild med chokolade og karamel? Så prøv også karamelsnitter og snickerstærte.
Karamelbrownie
Ingredienser
Kage
- 175 gram smør
- 4 æg
- 600 gram sukker
- 200 gram hvedemel
- 120 gram usødet kakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk bagepulver
Karamel
- 1 dåse kondenseret mælk
- 80 gram smør
- 80 gram brun farin
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
Kage / del 1
- Smelt smøret og lade det afkøle.
- Pisk æg og sukker sammen med smør.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk det hele godt sammen.
- Beklæd en bradepande på ca 20×30 med bagepapir, og fordel halvdelen af dejen heri.
- Bag kagen ved 175° i 30 minutter. Kagen er færdig, når den har en fast overflade.
Karamel / del 2
- Kom alle ingredienserne i en gryde, og varm det op til lige under kogepunkt. Rør i det med et piskeris af metal.
- Lad karamellen tykne og blive lysebrun. Det tager ca 15 minutter. Fortsæt med at røre i det.
- Når kagen er færdig hældes karamellen over.
Kage / del 3
- Ovenpå karamellen fordeler du den resterende kagedej.Dette gøres lettest ved at placere små klumper af dej med en spiseske og derefter glatte det hele forsigtigt ud. Dejen er ikke super let at arbejde med – men den er ALT besværet værd 🙂
- Bag kagen færdig i ovnen ved 175° i 25 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar