
Karamelbrownie er en syndig kage, der giver dig lyst til et stykke mere!
Chokolade og karamel må være hinandens bedste venner, det er såååå godt sammen. Denne kage er vildt lækker, og du vil få lyst til at opfinde grunde til at lave den. “Min fasters veninde kender en der har fødselsdag i dag”. Og nu jeg tænker over det, så bør man jo fejre et eller andet hver dag….
Denne karamelbrownie kan spises til enhver lejlighed: Fødselsdag, eftermiddagskaffe, til dessert eller som små anretninger på et brunch bord. Server den gerne med en god kop kaffe og lidt frugt.
Er du også vild med chokolade og karamel? Så prøv også karamelsnitter og snickerstærte.

Karamelbrownie
Ingredienser
Kage
- 175 gram smør
- 4 æg
- 600 gram sukker
- 200 gram hvedemel
- 120 gram usødet kakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk bagepulver
Karamel
- 1 dåse kondenseret mælk
- 80 gram smør
- 80 gram brun farin
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
Kage / del 1
- Smelt smøret og lade det afkøle.
- Pisk æg og sukker sammen med smør.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk det hele godt sammen.
- Beklæd en bradepande på ca 20×30 med bagepapir, og fordel halvdelen af dejen heri.
- Bag kagen ved 175° i 30 minutter. Kagen er færdig, når den har en fast overflade.
Karamel / del 2
- Kom alle ingredienserne i en gryde, og varm det op til lige under kogepunkt. Rør i det med et piskeris af metal.
- Lad karamellen tykne og blive lysebrun. Det tager ca 15 minutter. Fortsæt med at røre i det.
- Når kagen er færdig hældes karamellen over.
Kage / del 3
- Ovenpå karamellen fordeler du den resterende kagedej.Dette gøres lettest ved at placere små klumper af dej med en spiseske og derefter glatte det hele forsigtigt ud. Dejen er ikke super let at arbejde med – men den er ALT besværet værd 🙂
- Bag kagen færdig i ovnen ved 175° i 25 minutter.
Meget lækker opskrift. Den vil blive taget meget i brug fremover (:
Dejligt at høre!
Tak for din søde besked 🙂