
Nogle opskrifter er bare en sikker vinder! Og karamelsnitter indtager førstepladsen HVER gang. Det er simpelthen noget af det bedste du nogensinde vil komme til at smage… Ja, jeg lover ikke så lidt med dem her, de er altså bare virkelig virkelig virkelig gode. Og mindst ligeså syndige.
Jeg har serveret karamelsnitterne flere gange, når vi har haft gæster til kaffe. Man skal ikke have for store stykker, så herhjemme sidestilles de lidt med en småkage eller et stykke konfekt. Vi laver dem til fødselsdage, til jul, til særlige lejligheder – bare fordi. De skal laves hver gang, der er en undskyldning for det 😀
Af denne portion karamelsnitter har jeg fået 33 stykker (og 4 kanter der forsvandt mens jeg skar resten). Jeg har skåret dem i stykker af ca 1,5×6 cm.

Er du også vild med kombinationen af chokolade og karamel? Så prøv også de andre opskrifter 🙂
[wptb id=5703]Karamelsnitter – MUUMS
Ingredienser
Kokosbund
- 125 gram blødt smør
- 140 gram hvedemel
- 140 gram brun farin
- 50 gram kokos
Karamelfyld
- 1 dåse kondenseret mælk
- 30 gram smør
- 3 spsk sirup
- ¼ tsk salt
Chokoladetop
- 150 gram chokolde Jeg bruger mørk 55%
- 30 gram smør
Sådan gør du
Kokosbund
- Bland blødt smør, hvedemel, brun farin og kokos i skålen. Du skal ælte med hånden til det bliver en ensartet masse.
- Tryk dejen ud i et fad på ca 25×25
- Bag bunden i 15 minutter ved 180° almindelig ovn.
Karamelfyld
- Bland kondenseret mælk, smør, sirup og salt si en kasserolle og sæt det over blusset ved mellemvarme. Når massen er smeltet, skrues der ned på lav varme. Sæt låg på og lad det stå ved svag varme, indtil kokosbunden er klar. Du skal røre i karamellen jævnligt for at undgå at det brænder på. Karamellen er færdig, når det er blevet lidt tykkere og lidt mørkere.
Sammensæt
- Når kokosbunden er færdig, skal du lade den stå 5 minutter på køkkenbordet.
- Hæld karamellen over, og fordel den jævnt over hele bunden.
- Bag i yderligere 10 minutter. Efter de 10 minutter slukker du ovnen og lader kagen bage i eftervarmen i ca 5 minutter – indtil karamellen har en lys brun farve.
- Lad herefter kagen køle helt af, inden du går i gang med chokoladetoppen.
Chokoladetop
- Smelt smør og chokolade. Rør det godt sammen til en ensformet masse.
- Fordel chokoladen over kagen.
- Lad kagen stå i køleskabet til næste dag, hvorefter du kan skære den i ønskede størrelser.Opbevar kagen på køl.
Skriv et svar