
Frappuccino med mocca: Kaffe – chokolade – vaniljeis – fløde
Kan jeg få en mere? 😉
Det her….Det er en dessert der altid vil “være det værd”….
Det er sjældent vi får dessert herhjemme. Det sker et par gange om året, hvoraf den ene gang er juleaften. Men fredagsguf er vi derimod mestre i, og det resulterer et par gange i året i sådan en lille frappuccino med mocca, der sætter sig direkte på sidebenet. Den er vildt usund, men jeg har jo allerede lovet dig, at det er det værd.
Hvis du ligesom jeg har en lidt sød tand, så kan du også afprøve mine opskrifter på daim islagkage, karmelsnitter og abemad med chewey marengs.


Frappuccino med mocca
Ingredienser
Kaffe isterninger
- 75 gram sukker
- 5 dl kaffe
- 1 tsk vaniljeessens
Chokoladesauce til is
- 1 dl fløde
- 30 gram sukker
- 10 gram lys sirup
- 25 gram hakket mørk chokolade (70%)
- 25 gram hakket mælkechokolade (40-55%)
Topping
- 1½ dl fløde
- 2 tsk flormelis
- chokolade
Mocca-frappuccino
- 8 kugler vaniljeis Lav den selv, eller køb en god vaniljeis.
- 1 portion kaffe isterninger
- 1 portion chokoladesauce
Sådan gør du
Kaffe isterninger
- Opløs sukkeret i den varme kaffe.Tilsæt vaniljeessens og rør rundt.
- Lad kaffen afkøle.
- Når kaffen er kold, hældes den i en isterningpose og lægges i fryseren i minimum 3 timer.
Chokoladesauce til is
- Smelt fløde, sukker og sirup i en gryde. Varm det op under omrøring til lige under kogepunktet.
- Hak chokoladen og læg det i en skål.
- Hæld den varme masse over chokoladen.Rør rundt i det til chokoladen er opløst.
- Lad chokoladesaucen køle af og opbevar den i køleskabet.
Topping
- Pisk fløde og flormelis.
- Hak chokoladen fint.
Mocca-frappuccino
- Blend isterningerne.
- Opbyg din mocca-frappuccino– 1 kugle is– lidt kaffeisterninger– 1 spsk chokoladesauceGentagTop med fløde, lidt mere chokoladesauce og hakket chokolade.
Skriv et svar