Kernebrød med mandelmel er lavet med udgangspunkt i et stenalderbrød. Det minder derfor rigtig meget om sådan et. Det er kompakt, tungt og fyldt med kerner.
Mit kernebrød med mandelmel er diabetesvenligt. Generelt er brød ikke det bedste for en diabetiker, men en skive eller to af det her, kan de flestes blodsukker godt klare. Når brød er diabetesvenligt, så er det også egnet til folk der spiser efter LowCarb og Keto principper. Brødet her har nemlig kun 5,7 gram kulhydrat pr skive.
Hvis du ønsker et blødere brød, som stadig har få kulhydrater, kan du prøve dette LCHF-brød med gulerødder.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Kernebrød med mandelmel
Ingredienser
- 5 æg
- ½ dl olie jeg bruger rapsolie
- ½ dl vand
- 1,5 tsk salt
- 75 gram mandelmel
- 10 gram pofiber
- 80 gram græskarkerner
- 120 gram solsikkekerner
- 100 gram hørfrø
- 50 gram sesamfrø
- 50 gram spelt- eller rugflager
Sådan gør du
- Pisk æg, olie, vand og salt sammen.
- Tilsæt mandelmel og pofiber.Rør det godt rundt i væsken.
- Tilsæt kernerne og rør til massen er ensartet.
- Beklæd en 1 liters rugbrødsform med bagepapir.Fordel dejen heri. Glat overfladen med en våd hånd.
- Bag ved 175° over/under varme i 50 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar