Kernefyldt LCHF-brød med gulerod, er et brød der ikke giver stor påvirkning på blodsukkeret. Det er derfor et godt valg, hvis du enten har diabetes, eller lever efter principperne bag LCHF og KETO.
Brødet er dejlig saftigt og kernerne er med til at give det lidt bid.
Prøv også mine broccoliboller med pofiber, de er rigtig gode som sandwichbrød. Du kan også prøve denne kokoskage, som er bagt med sukkererstatning og kokosfibermel.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Kernefyldt LCHF-brød med gulerødder
Equipment
- 1 rugbrødsform på 1 liter
Ingredienser
- 50 gram gulerod
- 100 gram revet ost
- 3 æg
- 50 gram creme fraiche
- 100 gram vand
- 100 gram solsikkekerner
- 30 gram hørfrø
- 30 gram sesamkerner
- 20 gram pofiber (1 dl)
- 10 gram loppefrøskaller (1 spsk)
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk natron
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Riv guleroden og pisk den sammen med revet ost, æg og creme fraiche.
- Tilsæt vand og kerner. Rør det sammen.
- Bland pofiber, loppefrøskaller, bagepulver, natron og salt.Tilsæt det de våde ingredienser og bland det hele godt sammen.
- Beklæd en rugbrødsform på 1 liter med bagepapir, og hæld dejen herned i.
- Lad dejen hvile i formen i 20 minutter mens ovnen varmer op.
- Bages ved 180° varmluft i 30 minutter.
Noter
- 84 kalorier
- 5 gram protein
- 1,9 gram kulhydrat
- 6,5 gram fedt
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Ilse
Ups…..glemte også at spørge om fedtprocent på osten!
Jeanette fra Grøntmad.dk
Den jeg brugt sidst var med 15%, men du kan bruge hvad end du har til rådighed ☺️
Ilse Jensen
Uhm…. Skal helt prøves. Vil dog lige høre hvor fedt en creme fraiche du har brugt?
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Ilse, jeg har brugt den med 9% ☺️
Vh Jeanette