Oksefilet er et lækkert stykke kød, du kan servere en aften, hvor der er god tid til at kredse lidt ekstra om maden. Det tager et par timer at tilberede den (fra start til servering).
Jeg laver kun oksefilet når vi får gæster. For mig et det lidt et festmåltid. Du kan i opskriften også finde et serveringsforslag.
Det er altid med en hvis spænding, når jeg skal lave så stort et stykke kød, for det kræver en ordentlig tilberedning – igen gider et tørt stykke kød! Når du tilbereder din oksefilet, er det derfor vigtigt at holde øje med kernetemperaturen, og kun se tiden i opskriften som vejledende.
Oksefilet med grøntsager
Grøntsagerne, som bliver bagt under oksefileten, tager smag af det fedt der drypper fra kødet. Det er et mega lækkert – men tungt – tilbehør til kødet, så det er ikke noget man spiser meget af. Server derfor også gerne en frisk salat eller lignende til.
Jeg kan anbefale dig at servere oksefilet med grøntsager med kartoffelbåde, sommersalat og focaccia.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Oksefilet med grøntsager
Ingredienser
- 2 kg oksefilet
- 2 sweet potatoe
- 3 rødløg
- 8-12 gulerødder
- tomater
- frisk timian
- groft salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rens og snit alle grøntsagerne.Placer dem nederst i en bradepande med rist.
- Rids oksefileten og gnid den med groft salt.Drys med friskkværnet peber.Placer kødet ovenpå risten til bradepanden.
- Bag først ved 250° varmluft i 10 minutter.
- Skru herefter ned til 160° og lad det stå i yderligere 70 minutter.Tiden er vejledende – din oksefilet skal have en kernetemperatur på 57°.
- Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 10 minutter inden du skærer det.
- Anret grøntsagerne i et fad.– Se øvrig serveringsforslag herunder.
Noter
- Kartoffelbåde
- Sommersalat
- Focaccia
- Brun sovs (lavet med væden fra kødet som smagsgiver)
- De tilhørende grøntsager
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar