Koldhævede kerneboller er en bolle med masser af kerner og frø!
Bollerne her smager fantastisk – de kan bruges såvel til et brunchbord, som til en sandwich til frokost. De er koldhævede, så du kan røre dem sammen om aftenen, og blot bage bollerne fra morgenstunden. Jeg elsker den ro, der følger med koldhævede kerneboller en søndag morgen.
Jeg har en del forskellige opskrifter på lækre boller. Du kan blandt andet også prøve mine spinatboller.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Koldhævede kerneboller
Ingredienser
- 6 dl koldt vand
- 12 gram gær
- 2 tsk sukker
- 1 dl creme fraiche
- 2 dl hørfrø
- 2 dl solsikkekerner
- 2 tsk salt
- 200 gram grahamsmel eller andet groft mel
- 400 gram hvedemel
Sådan gør du
Forberedelse
- Opløs gæren i det kolde vand.
- Tilføj sukker, cremefraiche, hørfrø, solsikkekerner og groft mel.Rør godt rundt med en ske.
- Tilsæt salt og hvedemel og rør igen.
- Dejen opbevares i køleskabet i minimum 6 timer.
Bagning
- Brug to skeer til at forme og sætte bollerne på plader.
- Bollerne bages ved 200° i 25 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Louise
Hej. De lyder lækre, og jeg er ved at lave en portion:) Men hvorfor er bollerne ikke fryse-egnede?…
Grøntmad
Hej Louise, du får også lige et svar her 🙂
Bollerne kan godt fryses, men jeg synes de bliver tørre efter en tur i fryseren, derfor anbefaler jeg at de spises på dagen. Du kan prøve at tilføje lidt gulerødder eller squash til opskriften, det hjælper med at holde brødet saftigt og spændende.
Alternativt kan jeg anbefale mine spinatboller – de er stadig et hit efter optøning.
God fornøjelse!