
De her spinatboller er helt fantastiske! De er gode på morgenbordet, til brunch, til en frokost-sandwich eller bare med smør til eftermiddagskaffen. De holder sig friske og kan derfor laves dagen før de skal spises, eller flere uger før, da de stadig er gode efter en tur i fryseren. Jeg har serveret mine spinatboller mange gange, og ligeså mange gange er jeg blevet bedt om opskriften.
Er du vild med grøntsager i bagværk? Så prøv også spinatfocaccia og rødbedeboller.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Spinatboller
Ingredienser
- 50 gram gær
- 5 dl mælk
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 200 gram optøet spinat fra frost
- 250 gram hytteost
- ½ tsk salt
- 700 gram hvedemel
- 200 gram hvid fuldkornshvedemel
- 1 æg til pensling
Sådan gør du
- Opvarm mælken så den bliver lunken, opløs gæren heri. Pas på at mælken ikke bliver varmere end din lillefinger!
- Bland kerner, spinat og hytteost i – rør let rundt.
- Tilføj mel og salt.
- Ælt på røremaskine i ca 10 minutter.
- Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. Jeg sætter det altid til hævning i ovnen ved 30°.
- Form bollerne med 2 skeer, og placer dem med god afstand på en plade. Jeg har 9 boller pr. plade.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter, hvorefter de pensels med et sammenpisket æg.
- Bag i 15 minutter ved 225° varmluft.
Rigtig lækre boller
Tusind tak, Maja – dejligt at høre!