
Koldhævede kerneboller er en bolle med masser af kerner og frø!
Bollerne her smager fantastisk – de kan bruges såvel til et brunchbord, som til en sandwich til frokost. De er koldhævede, så du kan røre dem sammen om aftenen, og blot bage bollerne fra morgenstunden. Jeg elsker den ro, der følger med koldhævede kerneboller en søndag morgen.
Jeg har en del forskellige opskrifter på lækre boller. Du kan blandt andet også prøve mine spinatboller.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5653]
Koldhævede kerneboller
Ingredienser
- 6 dl koldt vand
- 12 gram gær
- 2 tsk sukker
- 1 dl creme fraiche
- 2 dl hørfrø
- 2 dl solsikkekerner
- 2 tsk salt
- 200 gram grahamsmel eller andet groft mel
- 400 gram hvedemel
Sådan gør du
Forberedelse
- Opløs gæren i det kolde vand.
- Tilføj sukker, cremefraiche, hørfrø, solsikkekerner og groft mel.Rør godt rundt med en ske.
- Tilsæt salt og hvedemel og rør igen.
- Dejen opbevares i køleskabet i minimum 6 timer.
Bagning
- Brug to skeer til at forme og sætte bollerne på plader.
- Bollerne bages ved 200° i 25 minutter.
Hej. De lyder lækre, og jeg er ved at lave en portion:) Men hvorfor er bollerne ikke fryse-egnede?…
Hej Louise, du får også lige et svar her 🙂
Bollerne kan godt fryses, men jeg synes de bliver tørre efter en tur i fryseren, derfor anbefaler jeg at de spises på dagen. Du kan prøve at tilføje lidt gulerødder eller squash til opskriften, det hjælper med at holde brødet saftigt og spændende.
Alternativt kan jeg anbefale mine spinatboller – de er stadig et hit efter optøning.
God fornøjelse!