Mmmh, en bolle med masser af kerner og frø!
Bollerne her smager fantastisk på dagen – de kan bruges såvel til et brunchbord, som til en sandwich til frokost. Desværre er det også sådan, at en bolle med både kerner og groft mel, gerne bliver kedelige på andendagen, MEN… heldigvis er de koldhævede, så du kan bage dem lige inden eventuelle gæster ankommer, og det helt uden stres fra morgenstunden.
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning – spørd skorpe og luftig krumme? For det absolut bedste resultat med denne opskrift, vil jeg anbefale dig at bage brødet på et bagestål (reklamelink), da det giver bollerne en ekstra volume.
Hvis du er på udkig efter en bolle, der holder sig frisk i flere dage, kan du prøve mine spinatboller.
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Koldhævede kerneboller
Ingredienser
- 6 dl koldt vand
- 12 gram gær
- 2 tsk sukker
- 1 dl creme fraiche
- 2 dl hørfrø
- 2 dl solsikkekerner
- 300 gram grahamsmel eller andet groft mel
- 2 tsk salt
- 300 gram hvedemel
Sådan gør du
Forberedelse
- Opløs gæren i det kolde vand.
- Tilføj sukker, cremefraiche, hørfrø, solsikkekerner og groft mel.Rør godt rundt med en ske.
- Tilsæt salt og hvedemel og rør igen.
- Dejen opbevares i køleskabet i minimum 6 timer.
Bagning
- Brug to skeer til at forme og sætte bollerne på plader.
- Bollerne bages ved 200° i 25 minutter.
Louise
Hej. De lyder lækre, og jeg er ved at lave en portion:) Men hvorfor er bollerne ikke fryse-egnede?…
Grøntmad
Hej Louise, du får også lige et svar her 🙂
Bollerne kan godt fryses, men jeg synes de bliver tørre efter en tur i fryseren, derfor anbefaler jeg at de spises på dagen. Du kan prøve at tilføje lidt gulerødder eller squash til opskriften, det hjælper med at holde brødet saftigt og spændende.
Alternativt kan jeg anbefale mine spinatboller – de er stadig et hit efter optøning.
God fornøjelse!