
En lækker og sprød bolle med masser af smag!
Jeg er kæmpe fan af koldhævede boller – de er hurtige at røre sammen om aftenen, og med ganske få minutters arbejde om morgenen, kan man starte dagen med friskbagt brød.
Koldhævede boller er også det letteste at servere, når man har inviteret gæster til morgenmad / brunch – netop fordi det er hurtigt og let at stå med om morgenen.
Det er kun i weekenderne at vi spiser brød til morgenmad, og derfor må det godt være noget særlig lækkert brød, der kommer på morgenbordet. Bollerne her har en lækker sprødhed, samtidig med at de er dejligt bløde indeni.
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning – spørd skorpe og luftig krumme? For det absolut bedste resultat med denne opskrift, vil jeg anbefale dig at bage brødet på et bagestål (reklamelink), da det giver bollerne en ekstra volume.

Opskriften er også egnet som små flutes til aftensmaden, eller til at skære op som en sandwich til frokost.

Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Grove italienske morgenstykker (koldhævede)
Ingredienser
- 6 dl koldt vand
- 25 gram gær
- 1 spsk honning
- 1 spsk olie
- 1 dl cremefraiche
- 500 gram manitobamel Du kan også bruge enten Tipo 00 eller almindelig hvedemel.
- 300 gram hvid fuldkornshvede
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Klargøring
- Opløs gæren i det kolde vand.
- Tilsæt honning, olie og cremefraiche. Rør rundt.
- Tilføj mel og salt og ælt dejen på maskine i 5-10 minutter – indtil dejen slipper skålens kanter og bund.
- Stil dejen til hævning i køleskabet i 10 timer.
Bagning
- Tænd ovnen på den højest mulige temperatur.Opvarm gerne et bagestål eller pizzasten sammen med. Alternativt kan du bruge en af ovnens bageplader.
- Hældes dejen ud på et meldrysset bord. Drys også lidt mel ovenpå dejen.Stram dejen op ved at dreje den rundt om sig selv på bordet.Lad dejen stå mens ovnen opvarmes.
- Hak dejen i passende bolle-størrelser og placer på bagepapir.
- Skru ovnen ned til 225° og bag bollerne i 12-15 minutter.
Skriv et svar