
Grove italienske morgenstykker er en lækker og sprød bolle med masser af smag!
Jeg er kæmpe fan af koldhævede boller – de er hurtige at røre sammen om aftenen, og med ganske få minutters arbejde om morgenen, kan man starte dagen med friskbagt brød. Koldhævede boller er også det letteste at servere, når man har inviteret gæster til morgenmad / brunch – netop fordi det er hurtigt og let at stå med om morgenen.
Vi spiser kun brød til morgenmad i weekenderne, og derfor må det godt være noget særlig lækkert brød, der kommer på morgenbordet. Mine grove italienske morgenstykker har en lækker sprødhed, samtidig med at de er dejligt bløde indeni.
Du kan finde flere opskrifter på koldhævede boller her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5653]Denne opskrift er også egnet til at lave små flutes af, eller til at bage et godt sandwichbrød til frokost.

Grove italienske morgenstykker (koldhævede)
Ingredients
- 6 dl koldt vand
- 25 gram gær
- 1 spsk honning
- 1 spsk olie
- 1 dl cremefraiche
- 500 gram manitobamel Du kan også bruge enten Tipo 00 eller almindelig hvedemel.
- 300 gram hvid fuldkornshvede
- 1 tsk salt
Instructions
Klargøring
- Opløs gæren i det kolde vand.
- Tilsæt honning, olie og cremefraiche. Rør rundt.
- Tilføj mel og salt og ælt dejen på maskine i 5-10 minutter – indtil dejen slipper skålens kanter og bund.
- Stil dejen til hævning i køleskabet i 10 timer.
Bagning
- Tænd ovnen på den højest mulige temperatur.Opvarm gerne et bagestål eller pizzasten sammen med. Alternativt kan du bruge en af ovnens bageplader.
- Hældes dejen ud på et meldrysset bord. Drys også lidt mel ovenpå dejen.Stram dejen op ved at dreje den rundt om sig selv på bordet.Lad dejen stå mens ovnen opvarmes.
- Hak dejen i passende bolle-størrelser og placer på bagepapir.
- Skru ovnen ned til 225° og bag bollerne i 12-15 minutter.
Helt fantastiske boller
Jeg brugte 500 gram manitobamel, 150g
tipo 00 og 150g fuldkorns hvedemel
De smager så synger
Tusind tak for din søde kommentar, Gitte. Det er virkelig dejligt at høre. God dag til dig.
Kh Jeanette