Kong Fiddes livret – kender du mon denne ret?
Da jeg blev præsenteret for Kong Fiddes livret, rynkede jeg en smule på næsen.. For det er da en mærkelig sammensætning. Men Niels, der er fra Sønderjylland, har altid kendt til retten, og synes omvendt det var mærkeligt, at jeg aldrig havde fået det før.
Navnet på retten er opstået, fordi det eftersigende var en ret, som Kong Frederik den 9. ofte fik serveret, når han var på besøg på Gråsten Slot. Historien siger, at han fik retten serveret et år på sin fødselsdag, og derefter var det en af kongens livretter.
Jeg selv synes også det smager rigtig godt – så selv en skeptiker kan omvendes 🙂
Find mere inspiration til aftensmaden lige her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Kong Fiddes livret
Ingredienser
Kong Fiddes livret
- 400 gram oksekød jeg bruger en flanksteak
- 1 spsk olie
- 1 stort løg
- 1 spsk karry
- 1½ spsk paprika
- 1 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- 3 spsk ketchup
- 2 spsk engelsk sauce
- 2 dl fløde
- ½ tsk salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør
- bølge pommesfrittes
- kogte kartofler det laver jeg ikke til, men det er med traditionelt
- kogt æg
- syltede rødbeder
- rå løg
Sådan gør du
- Skær din flanksteak i små aflange strimler.Snit løget fint.Steg begge ting i olien.
- I en saucejævner rystes karry, paprika, mel og mælk godt sammen.Hæld det over kødet.Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen simre i 10 minutter.
- Server med pommes, kogte æg, syltede rødbeder og rå løg.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar