
Kong Fiddes livret – kender du mon denne ret?
Da jeg blev præsenteret for Kong Fiddes livret, rynkede jeg en smule på næsen.. For det er da en mærkelig sammensætning. Men Niels, der er fra Sønderjylland, har altid kendt til retten, og synes omvendt det var mærkeligt, at jeg aldrig havde fået det før.
Navnet på retten er opstået, fordi det eftersigende var en ret, som Kong Frederik den 9. ofte fik serveret, når han var på besøg på Gråsten Slot. Historien siger, at han fik retten serveret et år på sin fødselsdag, og derefter var det en af kongens livretter.
Jeg selv synes også det smager rigtig godt – så selv en skeptiker kan omvendes 🙂
Find mere inspiration til aftensmaden lige her.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Kong Fiddes livret
Ingredienser
Kong Fiddes livret
- 400 gram oksekød jeg bruger en flanksteak
- 1 spsk olie
- 1 stort løg
- 1 spsk karry
- 1½ spsk paprika
- 1 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- 3 spsk ketchup
- 2 spsk engelsk sauce
- 2 dl fløde
- ½ tsk salt
- 1 knivspids peber
Tilbehør
- bølge pommesfrittes
- kogte kartofler det laver jeg ikke til, men det er med traditionelt
- kogt æg
- syltede rødbeder
- rå løg
Sådan gør du
- Skær din flanksteak i små aflange strimler.Snit løget fint.Steg begge ting i olien.
- I en saucejævner rystes karry, paprika, mel og mælk godt sammen.Hæld det over kødet.Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen simre i 10 minutter.
- Server med pommes, kogte æg, syltede rødbeder og rå løg.
Skriv et svar