
Hindbærtærte er en af de bedste sommerkager du kan bage 😀
Har du mange hindbær? Så kan du bruge dem i en lækker tærte. Tærten smager fantastisk og det ser så fint og indbydende ud, når de mange hindbær står pænt ovenpå kagen. Jeg serverer min hindbærtærte med en blanding af fløde og cremefraiche til (se opskriften).
Af andre sommerkager med bær kan også lave en sommerdrøm eller en luksus version af jordbærtærten.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Hindbærtærte
Ingredienser
Mørdej
- 150 gram hvedemel
- 1 spsk sukker
- 100 gram koldt smør
- ½ æg
Mazarinfyld
- 200 gram marcipan
- 100 gram sukker
- 100 gram blødt smør
- 1 æg
- 50 gram hvedemel
Øverst
- 200 gram friske hindbær
- 1 tsk perlesukker
Fløde/fraiche til servering
- 2 dl fløde
- 2 spsk flormelis
- 2 spsk creme fraiche
- 1 tsk citronsaft
Sådan gør du
Mørdej
- Bland mel og sukker.Skær koldt smør i små tern.Pisk ægget.
- Smulder smørret ind i mel- og sukkerblandingen.Tilsæt halvdelen af ægget.Saml dejen – den skal ikke æltes, blot samles.
- Sæt dejen på køl i 30 minutter.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord.Rul dejen med en kagerulle.Placer dejen i en tærteform Ø26.Prik dejen med en gaffel.
- Sæt den igen i køleskabet i 30 minutter.
Mazarinfyld
- Riv marcipanen (det gøres lettest hvis den er frossen).Bland den med sukker og blødt smør.Pisk det sammen.
- Tilsæt 1 æg.Pisk igen.
- Tilsæt melet.Pisk til du har en ens ensartet mazarinmasse.
- Fordel mazarinmassen over mørdejen.
Øverst
- Placer hindbærrene pænt ovenpå mazarinen. Drys med perlesukker.
- Bag tærten ved 180° over/under varme i 30 minutter.
Fløde/fraiche til servering
- Pisk fløde og flormelis til det har en cremet konsistens.
- Tilsæt creme fraiche og citronsaft.Pisk det hurtigt sammen.
- Server din hindbærtærte med fløde/fraichen ved siden af.
Skriv et svar