Kransekage uden tilsat sukker – en diabetesvenlig version!
Kransekage er en vigtig lille kage til mange forskellige højtideligheder i Danmark. Den mest udbredte er nytårsaften, men jeg møder den også til jul, barnedåb og bryllupper.
Jeg har givet mig i kast med kransekage uden tilsat sukker, og jeg er ret vild med resultatet. Det er nogle rigtig fine små kransekager, som fuldt ud dækker mit behov henover jul og nytår.
Du kan også prøve at bage mine marcipansmåkager med kokos – de er også rigtig gode.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Kransekage uden tilsat sukker
Ingredienser
Kransekage
- 150 gram sukkerfri marcipan
- 25 gram æggehvide*
Pynt
- 20 gram sukkerfri chokolade
- 1½ spsk blendet erythritol eksempelvis Sukrin Melis eller Perfect flor Sød.
- lidt vand
Sådan gør du
- Pisk sukkerfri marcipan og æggehvide.Put kransekagemassen i en sprøjtepose, og sprøjt 9 små stænger ud på et stykke bagepapir.
- Dup enderne med din finger, for at runde dem pænt af.Du kan evt tage lidt vand på din finger, hvis massen klistrer.
- Sæt to bageplader ovenpå hinanden, så kransekagerne bages på dobbeltplade.Bag kransekagerne ved 225° i 8 minutter – eller indtil de har en fin gylden overflade.Lad kransekagerne køle af.
- Smelt chokoladen i en skål og dyp bunden af kransekagerne deri.
- Bland sukkererstatningen (erythritol) med en smule vand.Hæld glasuren i en sprøjtepose og put glasur ovenpå kransekagerne.
- Når både chokolade og glasur er størknet, kan du flytte kransekagerne over i en lufttæt beholder.Opbevar dem køligt.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar