
Kransekage uden tilsat sukker – en diabetesvenlig version!
Kransekage er en vigtig lille kage til mange forskellige højtideligheder i Danmark. Den mest udbredte er nytårsaften, men jeg møder den også til jul, barnedåb og bryllupper.
Jeg har givet mig i kast med kransekage uden tilsat sukker, og jeg er ret vild med resultatet. Det er nogle rigtig fine små kransekager, som fuldt ud dækker mit behov henover jul og nytår.
Du kan også prøve at bage mine marcipansmåkager med kokos – de er også rigtig gode.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Kransekage uden tilsat sukker
Ingredienser
Kransekage
- 150 gram sukkerfri marcipan
- 25 gram æggehvide*
Pynt
- 20 gram sukkerfri chokolade
- 1½ spsk blendet erythritol eksempelvis Sukrin Melis eller Perfect flor Sød.
- lidt vand
Sådan gør du
- Pisk sukkerfri marcipan og æggehvide.Put kransekagemassen i en sprøjtepose, og sprøjt 9 små stænger ud på et stykke bagepapir.
- Dup enderne med din finger, for at runde dem pænt af.Du kan evt tage lidt vand på din finger, hvis massen klistrer.
- Sæt to bageplader ovenpå hinanden, så kransekagerne bages på dobbeltplade.Bag kransekagerne ved 225° i 8 minutter – eller indtil de har en fin gylden overflade.Lad kransekagerne køle af.
- Smelt chokoladen i en skål og dyp bunden af kransekagerne deri.
- Bland sukkererstatningen (erythritol) med en smule vand.Hæld glasuren i en sprøjtepose og put glasur ovenpå kransekagerne.
- Når både chokolade og glasur er størknet, kan du flytte kransekagerne over i en lufttæt beholder.Opbevar dem køligt.
Skriv et svar