Langtidshævet pizzadej er perfekt til dig der vil have en nem pizza, der kan laves klar trods hverdagens trummerum. Dejen her kan hurtigt æltes sammen om morgenen før arbejde. Herefter kan den stå på køkkenbordet og hæve indtil du kommer hjem og skal lave aftensmad. Dejen kan også koldhæves og laves op til 48 timer før brug, så skal den blot hæve i køleskabet og tages ud 2 timer før bagning.
Du kan udover denne opskrift på langtidshævet pizzadej, også finde flere andre opskrifter på pizzabunde her på siden.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Langtidshævet pizzadej
Ingredienser
- 550 gram vand
- 3 gram gær
- 800 gram hvedemel gerne med 12% protein
- 20 gram salt
- 20 gram hvedesur kan udelades
- olivenolie til skålen
Sådan gør du
Om morgenen (se under noter, hvis du ønsker endnu længere hævetid)
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem.
- Hæld olie i en skål og smør det godt op af kanterne.Placer dejen heri, sæt film over og lad dejen hæve på køkkenbordet.
Om aftenen
- Del dejen i 4 og ælt hver del let.Form hver klump dej til en kugle og lad den hæve mens du forbereder fyld og opvarmer ovnen (brug gerne en pizzasten eller et bagestål).
- Træk i dejen og form den med hænderne. Sørg for at have mel nok på bordet og hænderne, til at bunden ikke sætter sig fast.
- Put fyld på din pizza og bag den ved 260° varmluft i 6 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar