Linsedeller er en lækker hapser, der kan serveres på samme måde, som eksempelvis frikadeller og falafler.
Er du mon hoppet med på “kødfri-dag”? Jeg synes jeg ser flere og flere, der har en dag i ugen, hvor de finder alternativer til kød til aftensmaden. Jeg er endnu ikke en af dem – men jeg kan godt lide de kødfrie alternativer. For mig handler det ikke om et fravalg af kød. Det er et tilvalg af alternativerne, fordi jeg synes de smager godt. Vi spiser i forvejen ikke ret meget kød herhjemme, der er ikke nogle tanker eller principper bag, jeg har bare aldrig været den store kødspiser.
Men hvad enten du sparer på kødet af den ene eller den anden årsag, så får du her en mega lækker opskrift på skønne linsedeller. Sidst vi fik dem, brugte vi dem i pitabrød, men de gør sig også godt sammen med eksempelvis en pastasalat.
Linsedellerne kan godt steges færdigt på panden, men jeg synes de bliver bedst, hvis de også lige runder ovnen. Derfor bager jeg mine efter de er blevet stegt. Så bliver de mere faste i konsistensen.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Linsedeller
Ingredienser
- 150 gram røde linser
- 4 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2 dl hvedemel
- 2 dl havregryn
- 3 tsk paprika
- 2 tsk hvidløgskrydderi
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk koriander
- ½ tsk spidskommen
- 1 tsk fint salt
- ½ tsk peber
- 1 løg
- 100 gram hakket spinat jeg bruger det direkte fra frost
- 3 æg
- 150 gram hytteost
- olie til stegning jeg bruger rapsolie
Sådan gør du
- Skyl linserne grundigt i koldt vand.Bring vandet i kog med grøntsagsbouillonen og tilsæt linserne.Kog under låg i 20 minutter.
- Bland mel og krydderier. (mel, havregryn, paprika, hvidløgskrydderi, basilikum, koriander, spidskommen, salt og peber)
- Rør de udkogte linser sammen med fintsnittet løg og hakket spinat.Læg låg på gryden og lad det stå i 10 minutter.
- Pisk æg og hytteost. Tilsæt krydderiblandingen.Rør det hele sammen med linserne.Lad din linsedej stå og trække i 30 minutter.
- Form linsedellerne med en ske og steg dem i lidt olie til de har en lækker skorpe.
- Jeg bager dem gerne færdige i ovnen inden servering – de skal have ca 20 minuter ved 220° varmluft.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar