
Falafler er små “deller” lavet på en base af kikærter. De kan bruges som tilbehør til aftensmaden, som en hapser i madpakken, til fyld i pitabrød og i durumruller, på tapasbordet og meget mere..
Jeg har prøvet en del færdiglavede falafler, og ofte er der store stykker grøntsager og hele kikærter i. Det må jeg bare indrømme, at jeg ikke er super vild med. De her er til gengæld lige min kop te!
Af andre vegetariske opskrifter kan du også prøve at lave broccolideller. Begge ting kan bruges i eksempelvis hjemmelavet pitabrød.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Falafler
Ingredients
- 1 dåse kikærter ca 250 gram
- 75 gram persille
- 1 rødløg
- 1 stor kartoffel ca 120 gram
- 1 gulerod ca 40 gram
- 2-3 fed hvidløg
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk koriander
- 1 tsk paprika
- ½ tsk cayenne
- 2 tsk citronsaft
- 50 gram hvedemel
- 100 gram havregryn
- ½ liter rapsolie til kogning
Instructions
- Hæld vandet fra kikærterne.
- Skræl alle grøntsagerne.Skær dem i størrelser som din blender kan klare (riv eventuelt kartoffel og gulerod).
- Afmål og blend alle ingredienser (på nær havregryn og olie)
- Rør dejen sammen med havregryn, og stil den i køleskabet i minimum 30 minutter.
- Opvarm olien til 160°.Form falaflerne med to spiseskeer og kog dem i olien til de har den ønskede farve.
- Hvis falaflerne er bløde indeni, kan du lade dem bage færdigt i ovnen ved 200° i 15-20 minutter.
Skriv et svar