Falafler er små “deller” lavet på en base af kikærter. De kan bruges som tilbehør til aftensmaden, som en hapser i madpakken, til fyld i pitabrød og i durumruller, på tapasbordet og meget mere..
Jeg har prøvet en del færdiglavede falafler, og ofte er der store stykker grøntsager og hele kikærter i. Det må jeg bare indrømme, at jeg ikke er super vild med. De her er til gengæld lige min kop te!
Af andre vegetariske opskrifter kan du også prøve at lave broccolideller. Begge ting kan bruges i eksempelvis hjemmelavet pitabrød.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Falafler
Ingredienser
- 1 dåse kikærter ca 250 gram
- 75 gram persille
- 1 rødløg
- 1 stor kartoffel ca 120 gram
- 1 gulerod ca 40 gram
- 2-3 fed hvidløg
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk koriander
- 1 tsk paprika
- ½ tsk cayenne
- 2 tsk citronsaft
- 50 gram hvedemel
- 100 gram havregryn
- ½ liter rapsolie til kogning
Sådan gør du
- Hæld vandet fra kikærterne.
- Skræl alle grøntsagerne.Skær dem i størrelser som din blender kan klare (riv eventuelt kartoffel og gulerod).
- Afmål og blend alle ingredienser (på nær havregryn og olie)
- Rør dejen sammen med havregryn, og stil den i køleskabet i minimum 30 minutter.
- Opvarm olien til 160°.Form falaflerne med to spiseskeer og kog dem i olien til de har den ønskede farve.
- Hvis falaflerne er bløde indeni, kan du lade dem bage færdigt i ovnen ved 200° i 15-20 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar