Her får du opskriften på de lækreste lyse gulerodsboller! Det er en hvid boller, der er både saftig, luftig og lækker – sådan en slags bolle, der kan spises kun med smør på. Eller som mine børn foretrækker dem: Med smør og honning.
De lyse gulerodsboller er fantastiske til både en fødselsdagsbrunch og som eftermiddagsmad. Du kan også toppe dem med sesam, og bruge dem som burgerboller.
Hvis du er ude efter en fuldkornsbolle, kan du prøve mine gulerodsboller med rugmel eller mine ligeså lækre spinatboller. Nederst i opskriften kan du også læse hvordan du kan gøre bollen grovere.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Lyse gulerodsboller
Ingredienser
- 2½ dl mælk
- 25 gram smør eller bagemargarine
- 25 gram gær
- 1 tsk sukker
- 150 gram hytteost
- 300 gram gulerødder ca 5 stk
- 1 æg
- 500 gram hvedemel
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Smelt smøret i mælken og lad det afkøle til lillefinger-temperatur. Opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker, hytteost, revne gulerødder og æg. Rør rundt.
- Tilsæt mel og salt. Ælt dejen på en røremaskine indtil det er æltet godt sammen – jo stærke glutennet jo nemmere er dejen at arbejde med.
- Lad dejen hæve i en time ved stuetemperatur.
- Sæt dejen på plader med to spiseskeer.Form 16 boller af dejen.
- Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
- Bag i midten af ovnen i 15 minutter ved 225° over/under varme.
Noter
- For en grovere bolle kan du erstatte 100 gram af hvedemelet med et fuldkornsmel som eksempelvis hvid hvede.
- Bollerne fungerer også fantastisk som burgerboller!
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar