Denne opskrift på nemme pitabrød, er den opskrift jeg bruger på de dage, hvor det hele godt må gå lidt hurtigere end de langtidshævede deje kræver. Du skal gå i gang med at lave de nemme pitabrød 2,5 time før spisetid.
Når du laver pitabrød, er det vigtigt at du arbejder med en meget høj varme. Når brødene får et ordentligt “varmechok”, hæver op og efterlader det velkendte lufthul i midten. Jeg vil derfor anbefale at du altid laver pitabrød på enten en pizzasten eller et bagestål.
Har du god tid til at kræse om dejen? Så skal du prøve denne opskrift på pitabrød med ølandshvede. Jo længere tid en sådan dej får til at udvikle sig, jo luftigere og mere smagsfuld resultat får du i sidste ende.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Nemme pitabrød
Ingredienser
- 3 dl vand
- 25 gram gær
- 1 tsk sukker
- 450 gram Tipo 00 Eller anden fin hvedemel med minimum 12% protein.
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Oplæs gæren i lunkent vand.
- Tilsæt sukker og mel – ælt til du har en sammenhængende dej.
- Tilsæt salt og ælt dejen godt igennem.
- Sæt film over dejen og stil den til hævning et lunt sted i halvanden time.Jeg hæver i min ovn ved 32°.
- Tænd ovnen på 260° – stil en bageplade i midten af ovnen og lad den opvarme sammen med ovnen.For et endnu bedre resultat kan du bruge enten et bagestål eller en pizzasten.
- Ælt dejen igennem på et meldrysset køkkenbord, brug kun lidt mel.Del dejen i 8 og tril dem hver til boller.
- Rul hver bolle flad – de må være maks 5 mm. høje.Placer på to stykker bagepapir med 4 pitabrød på hver.Lad dem efterhæve i 20 min.
- Flyt bagepapiret med pitabrød ind på den varme plade i ovnen.Til det kan du bruge en pizzaspade eller bagsiden af en anden bageplade.
- Bag pitabrødene i 6-8 minutter.
- OBS! Lad igen ovnen varme op i 5 minutter, inden du bager plade nr. 2
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar