
Hjemmelavede pitabrød med ølandshvede – så køber du aldrig de der tørre flade nogen fra supermarkedet igen 😉
Pitabrød med ølandshvede er et pitabrød med en mild smag, og selvfølgelige med et godt stort lufthul i midten, så der er plads til noget fyld. Der er en forholdsvis lang arbejdsproces involveret, når man selv vil lave sine pitabrød. De mange foldninger er med til at skabe muligheden for det luftige brød, som adskiller et pitabrød fra at være en bolle.
Brødet hæver op og lufthullet i pitabrødene skabes, fordi de får et varme chok. Du giver derfor pitabrød de bedste betingelser for at hæve op, ved at bage dem på et bagestål (reklamelink).
Er du på udkig efter en mere simpel opskrift på pitabrød, så har jeg denne her til dig. En opskrift på nemme pitabrød.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂


Pitabrød med ølandshvede
Ingredients
- 25 gram gær
- 5 dl vand
- 1 tsk sukker
- 600 gram manitobamel
- 50 gram ølandshvedemel
- 20 gram hvedesur
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
Instructions
- Opløs gær i lunkent vand og tilsæt sukkeret.
- Bland manitoba, ølandshvede, hvedesur og salt og tilsæt det herefter sammen med olien.
- Ælt på maskine med K-spade indtil dejen samler sig herom.
- Lad dejen hvile i 10 minutter.
- Ælt igen på maskine med dejkrogen indtil alt dejen er samlet om den.
- Stil dejen til hævning med et vådt klæde over.Hævning:– Efter 30 minutter strækker og folder du dejen fra alle 4 sider ind over midten. – Gentag efter yderligere 30 minutter.– Lad dejen færdighæve i 1 time.
- Sæt et bagestål eller en pizzasten til opvarmning i ovnen på varmluft – skrue op på ovnenes max temperatur.
- På et let meldrysset bord, deler du dejen i 8.
- For hver af de 8 stykker dej skal du nu– Trække hver af de 4 sider ind over midten for at samle dejen. – Vend bollen om, og drej den et par omgange på køkkenbordet, så den lukkes via friktionen fra bordpladen. – Når alle bollerne er klar, dækkes de igen med det våde klæde, og efterhæver i 30 minutter.
- Skru ovnen ned til 260° varmluft.
- Udrul hver bolle til et pitabrød. Brødet skal være ca 5 mm højt. Lad igen brødet hæve i ca 10 minutter.
- Bag brødet i 5-6 minutter.
Skriv et svar