Peanutbuttergranola er en fantastisk topping til din morgenmad! Den forsvinder altid meget hurtigt, når jeg laver en herhjemme. Vi burger granola ovenpå yoghurt og havregryn. Det er en skøn måde at få noget smag i de ellers meget neutrale havregryn, som familien spiser hver morgen. Min opskrift på peanutbuttergranola er både sød og salt.
Jeg har flere bud på gode hjemmelavede granoaler. Vi har altid et par stykker man kan vælge i mellem, og den med kakao er altid én af mulighederne.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Peanutbuttergranola
Ingredienser
- 3 spsk peanutbutter jeg bruger ØKO fra Netto
- 2 spsk honning
- 1 spsk kokosolie
- 4 dl grovvalsede havregryn
- 2 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl poppede quinoa
- 2 dl mandler
- 3 spsk bagekakao
- 100 gram mælkechokolade
- 50 gram mørkt chokolade
- 75 gram tørret bananchips
Sådan gør du
- Opvarm peanutbutter, honning og kokosolie på en pande.Rør i det, så peanutbutteren opløses i de andre ingredienser.
- Bland havregryn, solsikkekerner, hørfrø, quinoa og groft hakkede handler med bagekakao.Vend herefter det hele godt rundt på panden, så det bliver blandet med de flydende ingredienser.
- Fordel granolaen på en bageplade med bagepapir.Bag granolaen ved 180° over/under varme i 15 minutter. Vend rundt i granolaen for hver 5 minutter, så den ikke brænder på.
- Hak mælkechokoladen groft.Hak mørk chokolade fint.Knæk evt. bananstykkerne i mindre stykker.Fordel det hele over granolaen, når den er kølet af.
- Opbevares i en lufttæt beholder.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Ingrid
Kan man bruge quinoa i stedet for poppede quinoa? 🙂
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Ingrid, nej det vil desværre ikke gå ☺️
De poppede kan bruges og spises uden yderligere tilberedning, mens quinoa frøene skal koges.
Vh Jeanette