
Peanutbuttergranola er en fantastisk topping til din morgenmad! Den forsvinder altid meget hurtigt, når jeg laver en herhjemme. Vi burger granola ovenpå yoghurt og havregryn. Det er en skøn måde at få noget smag i de ellers meget neutrale havregryn, som familien spiser hver morgen. Min opskrift på peanutbuttergranola er både sød og salt.
Jeg har flere bud på gode hjemmelavede granoaler. Vi har altid et par stykker man kan vælge i mellem, og den med kakao er altid én af mulighederne.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Peanutbuttergranola
Ingredienser
- 3 spsk peanutbutter jeg bruger ØKO fra Netto
- 2 spsk honning
- 1 spsk kokosolie
- 4 dl grovvalsede havregryn
- 2 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl poppede quinoa
- 2 dl mandler
- 3 spsk bagekakao
- 100 gram mælkechokolade
- 50 gram mørkt chokolade
- 75 gram tørret bananchips
Sådan gør du
- Opvarm peanutbutter, honning og kokosolie på en pande.Rør i det, så peanutbutteren opløses i de andre ingredienser.
- Bland havregryn, solsikkekerner, hørfrø, quinoa og groft hakkede handler med bagekakao.Vend herefter det hele godt rundt på panden, så det bliver blandet med de flydende ingredienser.
- Fordel granolaen på en bageplade med bagepapir.Bag granolaen ved 180° over/under varme i 15 minutter. Vend rundt i granolaen for hver 5 minutter, så den ikke brænder på.
- Hak mælkechokoladen groft.Hak mørk chokolade fint.Knæk evt. bananstykkerne i mindre stykker.Fordel det hele over granolaen, når den er kølet af.
- Opbevares i en lufttæt beholder.
Kan man bruge quinoa i stedet for poppede quinoa? 🙂
Hej Ingrid, nej det vil desværre ikke gå ☺️
De poppede kan bruges og spises uden yderligere tilberedning, mens quinoa frøene skal koges.
Vh Jeanette