
Kakaogranola er vores favorit go-to herhjemme. Vi har ALTID kakaogranola på hylden med morgenmadsprodukter. Det er super nemt og simpelt at lave, og vi foretrækker til hver en tid den hjemmelavede over en købt.
Vi bruger granola dagligt ovenpå havregryn og skyr. Det giver en god smag og tilsætter noget sprødt dertil.
Du kan her på siden finde flere opskrifter på granola. Jeg har opskrifter med smag af blandt andet vanilje, kokos og kanel. Til jul laver jeg også altid min julegranola.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Kakaogranola
Ingredienser
- 1 spsk smør eller kokosolie
- 3 spsk honning
- 4 dl havregryn
- 2 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 1,5 dl mandler
- 3 spsk usødet kakao
- 1 knivspids salt
- 100 gram hakket mørk chokolade kan udelades
Sådan gør du
- Bland havregryn, solsikkekerner, hørfrø, grofthakkede nødder, kakao og salt godt sammen.
- Fedtstof og honning smeltes sammen på en pande ved middelvarme. Når det er smeltet tilsættes kerne blandingen. Rør godt rundt.
- Når det hele er mixet godt sammen, tages det af panden og fordels i et tyndt lag ud over en bageplade med bagepapir.
- Bag din granola i ovnen ved 180° i ca 15 minutter. Vend rundt i det hver 5. minut og hold godt øje – det skal være sprødt men ikke brænde på.
- Når granolaen er kølet af, kan du blande det sammen med den hakkede chokolade.
- Opbevares i en lufttæt beholder.
Skriv et svar