Pikantkylling er en ret med alt-i-et fad. Saucen er lavet på blandt andet tomat og pikantost, som begge bidrager til en mild og meget børnevenlig smag. Der er godt med grøntsager i retten, men hvis du vil have lidt flere ved siden af som tilbehør, så kan jeg anbefale at lave en portion smørstegte broccoli, nogle barbecue majs eller en bønnesalat.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Pikantkylling
Ingredienser
Afstegning af kylling
- 4-500 gram kyllingeinderfilet eller brystfilet skåret i mindre stykker
- 3 spsk mel
- 1 spsk barbecuekrydderi
- 1 spsk paprika
- ½ tsk salt
- olie til stegning
Pikant-sauce
- 200 gram bacontern
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- 70 gram tomatpure
- 1 spsk paprika
- 1 spsk timian
- 200 gram pikantost
- 2½ dl madlavningsfløde
Sammensætning af retten
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dl vand
- 2 dl jasmin ris
- 200 gram blomkålsris
- 200 gram porrer
- 3 forårsløg
- 2 røde peberfrugter
- friskkværnet peber jeg bruger en pebermix
Sådan gør du
Afstegning af kylling
- Rens kyllingen.
- Bland mel, krydderier og salt i en frysepose.
- Tilsæt kyllingen og ryst det rundt til melblandingen er fordelt over kyllingestykkerne.
- Steg kyllingen hårdt af på en pande.Det skal kun lige have en skorpe – ikke være gennemstegt. (du skal også bruge panden til pikant-saucen)
Pikant-sauce
- Steg baconen godt af.Tilsæt løg i strimler og finthakket hvidløg.Steg til baconen er sprød og løgene er gennemsigtige.
- Tilsæt 1 dåse flåede tomater, tomatpure, timian, paprika og pikantost.Lad det opvarmes indtil pikantosten er smeltet sammen med resten. Rør i det.
- Tilsæt fløde, rør rundt og tag det af blusset.
Sammensætning af retten
- Hæld den sidste dåse med flåede tomater ud i et ovnfast fad, bland det med vandet.
- Drys risene og efterfølgende blomkålsrisene ovenpå.
- Fordel kyllingestykkerne ovenpå.
- Skær porrerne ud i ringe.Skær forårsløgene i mindre stykker.Snit peberfrugterne i strimler.Fordel grøntsagerne over kyllingen.
- Fordel saucen over hele retten.
- Drys lidt friskkværnet peber på toppen.
- Bag nederst i ovnen ved 200° varmluft i 45 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar