Surdejsboller med malt er rigtig lækre. Der er ikke meget arbejde i at lave dem, men det kræver selvfølgelig at du har en bageklar surdej og god tid til hævning. Godt brød tager tid 🙂
Jeg synes surdejsboller med malt egner sig rigtig godt som en pålægsbolle eller som tilbehør til aftensmaden. De er også rigtig gode til tapas.
Af andre brød med malt kan du også prøve mine sandwichstykker eller mine små kuvertbrød med mørkt maltmel.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Surdejsboller med malt
Ingredienser
Autolyse
- 400 gram hvedemel
- 100 gram rugmel
- 400 gram vand
Dejen
- 10 gram gær
- lidt vand
- 150 gram surdej
- 14 gram salt
- 40 gram lyst maltmel
- 2 spsk olie
- 1 spsk lys sirup
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til autolyse.Rør det sammen med din hånd.Lad det stå 1 time på køkkenbordet.
- Opløs gæren i en smule vand.Tilsæt de resterende ingredienser.Rør det sammen på maskine i 5 minutter.
- Sæt enten film eller et vådt klæde over skålen, og stil dejen til hævning i 6 timer på køkkenbordet.
- Opvarm ovnen.Du kan enten lade ovnen varme op med et bagestål, eller lade en af bagepladerne blive i ovnen, så denne varmes op.
- Drys bordet med mel og hæld dejen herud på.Hak 14 boller ud af dejen og placer dem på et stykke bagepapir.
- Flyt bagepapiret over på den varme plade i ovnen.Bag brødene ved 260° varmluft i ca 10 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar