
Der er ikke så meget hurlum-hej over chokoladeovertrukne pebernødder.. Det er nemlig, præcis hvad navnet angiver, pebernødder der er overtrukket med chokolade. Det smager SINDSYGT godt!
Jeg har i mange år afholdt mig fra at bage pebernødder, mest af alt fordi jeg synes det er sådan en småkage man spiser lidt af og så ligger resten ellers bare tilbage i juledåsen resten af december. Måneden er fyldt af lækre småkager, slik og godter, så pebernødden kan have lidt svært ved at følge med.. Men! Så fik jeg børn, og pebernødden fandt igen sin vej tilbage til den årlige julebagedag. Jeg så for et par år siden at man i en delikatesse forretning kunne købe netop pebernødder med chokolade, og det synes jeg lød så genialt, at jeg selv måtte hjem og prøve det. Vi prøvede det af – og nøj hvor blev vi overraskede… Haps, haps, haps og alle pebernødderesterne var væk 😀
Nu laver jeg dem hvert år den 25. december. Så spiser vi pebernødder frem til jul, og derefter dyppes de i chokolade og serveres til julefrokoster vi går til frem mod nytår. Så er det slut med rester!
Jeg har afprøvet mange opskrifter på pebernødder, for at finde dem jeg selv og min familie bedst kan lide. Ud fra alle mine forsøg, er jeg selv nået frem til to opskrifter som opfylder “vores krav” til en god pebernød. Du kan finde dem her: Lyse pebernødder og brune pebernødder. Til chokoladeovertrukne pebernødder kan man bruge en hvilken som helst opskrift, men jeg må sige, at opskriften fra Lagkagehuset egner sig særligt godt til det!
[wptb id=5703]Chokoladeovertrukne pebernødder
Ingredienser
- chokolade
- kokosolie eller kakaosmør
- pebernødder
Sådan gør du
- Smelt chokoladen og fortynd den med enten kokosolie eller kakaosmør.
- Vend hver pebernød i chokoladen.
- Sæt pebernødderne på et stykke bagepapir og lad chokoladen størkne.
- Opbevares køligt i en lufttæt beholder.
Jeg er ikke fan af julesmåkager og især pebernødder har altid forekommet mig direkte kedeligt.
Det skal jeg love for at det her ændrer på, chok hvor smager det lækkert, er mest vild med mørk chokolade der rigtig smager igennem,
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din besked 😀
Hej hvor længe vil du sige de kan holde sig? Altså hvis ikke de blivee spist for hurtigt…
Hej Caroline, både pebernødder og chokolade kan fint holde sig en måned eller mere, du skal blot opbevare dem i en lufttæt beholder.
Kh Jeanette