Vaniljeis med SMIL bliver i daglig tale kaldet “barsels-is” herhjemme…
Da jeg var højgravid med mit første barn, fik jeg konstateret graviditetsbetinget diabetes. Denne form for diabetes kan få som følge af graviditeten, og ofte forsvinder igen efter fødslen. Det betød, at jeg i december måned 2016 skulle holde mig fra alt hvad der hedder julegodter – for en højgravid med cravings er det altså ikke helt ligetil 😛
Jeg begyndte derfor at lave forskellige ting, som jeg ville spise i løbet af min barsel (efter fødslen). Jeg lavede det lidt i trods, som reaktion på alle de ting jeg ikke måtte spise – ja det er nok en graviditetslogik som ikke alle kan forstå 😀 deraf opstod navnet barsels-is, fordi den blev lavet, men først måttet spises når jeg gik på barsel. Min vaniljeis med SMIL blev så god, at vi stadig laver denne sammensætning i dag. Herhjemme ved alle hvad der menes, når vi siger at vi skal have barsels-is.
Isen er lavet med kondenseret mælk, og fyldet består – nok ikke så overraskende – blandt andet af SMIL chokolader fra Marabou.
Prøv også at lave kaffeis med daim eller en karamel islagkage.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Vaniljeis med SMIL
Ingredienser
Is – base
- ½ liter fløde
- 1 dåse kondenseret mælk
- 1-2 tsk vaniljeekstrakt (smag til)
Fyld i isen
- 2 pakker SMIL chokolade eller anden chokolade med flydende karamelmidte.
- 100 gram mælkechokolade
- 2-3 dl miniskumfiduser
Sådan gør du
- Pisk fløden stiv.Bland den sammen med den kondenserede mælk og tilsæt vaniljeekstrakt.
- SMIL chokoladestykkerne skæres over i halve eller kvarte. Tilsæt SMIL efterhånden som den hakkes, for at undgå at al karamellen klistrer sammen. Vend stykkerne i isen undervejs.
- Hak chokoladen og tilsæt til isen.
- Vend miniskumfiduser i ismassen.
- Hæld det hele i en stor beholder, og opbevar i fryseren.
- Tag isen op 15 minutter før servering.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar