
Her siger navnet det hele – saftig æblekage er en skøn kage!
Nogle opskrifter vender man tilbage til igen og igen og igen.. Det her er en af mine “go-to’s”. Den er let at lave, den smager FANTASTISK, den kan let laves i større format, og så bliver den bedre og mere svampet på dag 2 og dag 3 – det er dermed den ideelle kollegakage!
Når jeg laver saftig æblekage til kollegaer eller større fødselsdage, så 4-dobler jeg opskriften og bager den i et af de store Gran Cru fade fra Rosendahl. Så er der kage nok til 30+ personer.
Kagen ser ikke ud af meget, men det er et klassisk tilfælde af “skindet bedrager”. Den smager virkelig skønt! Server med en klat vaniljefraiche, og ikke et øje vil være tørt 🙂
Prøv også min drømmekage eller den meget syndige Rocky road kage.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂

Saftig æblekage
Ingredients
Dej
- 125 gram blødt smør
- 125 gram sukker
- 2 æg
- 125 gram mel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
Æbler
- 4 æbler Gerne forskellige æbler og gerne af de syrlige
Kanelsukker
- 3 spsk rørsukker
- 1 spsk kanel
Vaniljefraiche (til servering)
- 500 ml cremefraiche
- 2 tsk vaniljesukker Smag din frem med mængden!
Instructions
Forberedelse
- Pisk smør og sukker sammen til en luftig masse. Tilsæt æggene et af gangen og pisk videre.Tilsæt mel, bagepulver og vaniljesukker. Rør det hele godt sammen.
- Skær æblerne i små tern.
- Bland rørsukker og kanel sammen.
Opbygning
- Fordel halvdelen af æblerne i en smurt springform.Drys med halvdelen af kanelsukkeret.
- Fordel dejen over æblerne i små klumper, og træk derefter dejen rundt så den dækker æblerne (brug bagsiden af en ske).
- Fordel resten af æblerne.Drys med det sidste kanelsukker.
- Bages i ovnen ved 180° i 50 minutter.
- Server med vaniljefraiche.
Hej Marie, min springform er 24 cm. Men det betyder ikke så meget for det endelige resultat – jeg har også haft lavet kagen i både tærteforme og ildfaste fade, så du kan bruge det, du lige har ved hånden. Det ændrer ikke det store ved bagetiden for netop denne kage
God fornøjelse med opskriften!
Hvilken størrelse springform?
Mvh
Marie