5-kornsrugbrød er mit nye favorit rugbrød. Fordi det er nemt og smager fantastisk.
Jeg er kommet rigtig godt i gang med at lave rugbrød hver weekend. Det laves over 2 dage, men det er nemt og resultatet er virkelig godt!
I dette 5-kornsrugbrød skal du gemme lidt af dejen, hvorefter det bliver din surdej til næste gang du bager rugbrødet. På den måde, kan du altid lave et lækkert rudbrød med surdej.
Hvis du ikke er helt med på surdejsbagningen, kan du bage mit rugbrød med gær.
Hvad gør jeg den første gang, hvis jeg ikke har en rugsurdej?
Du kan enten bruge en anden surdej eller tilføje 10 gram gær i blandingen på dag 1. Den bedste smag får du selvfølgelig med surdej, men den har du så til rådighed fra anden gang du bager rugbrødet.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
5-kornsrugbrød
Ingredienser
Dag 1
- 1 dl surdej (fra sidste bagning)
- 6 dl vand
- 1 dl hvidtøl
- 350 gram 5-kornsblanding
- 200 gram hvedemel
- 100 gram rugmel
- 3 tsk salt
Dag 2
- 1 dl vand
- 200 gram rugmel
- 25 gram mørkt maltmel
Sådan gør du
Dag 1
- Alle ingredienserne røres sammen i en skål.
- Tag 1 dl dej fra og opbevar i en lukket beholder i køleskabet.Det bliver din nye surdej til næste gang du skal bage rugbrødet.
- Læg et fugtigt klæde over skålen og lad det stå ved stuetemperatur i 12-24 timer.
Dag 2
- Tilføj vand til blandingen fra i går.
- Bland rugmel og maltmel sammen. Hvis dit maltmel er blevet hårdt, kan du si det ned i rugmelet for at undgå klumper.Rør det godt sammen med de øvrige ingredienser.
- Hæld dejen op i en 2-liters rugbrødsform.
- Lad rugbrødet hæve i 2-6 timer under et fugtigt klæde.Brødet er klar til at blive bagt, når der er 6 små luftbobler i overfladen.
Bagning
- Prik dejen i bund flere steder med en kødnål.
- Bag det i midten af ovnen ved 175° i halvanden time.Rugbrødet er færdigt når det har en kernetemperatur på 98°.
- Når det er bagt færdigt, dækkes det igen med et vådt klæde.Lad brødet afkøle før du begynder at skære i det.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar