
Koldhævede grovflutes er et lækkert brød, der skal stå på køkkenbordet og hæve i 12 timer. Det er også et brød, der kræver at du har lidt teknik til at styre en levende dej – og ellers har jeg forsøgt at beskrive det bedst muligt.
Mine koldhævede grovflutes er egnede både til tapas og som tilbehør til varme retter som suppe og lasagne. Det er et lækkert brød.
Jeg har flere forskellige opskrifter på flutes og andre gode madbrød.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5653]Koldhævede grovflutes
Ingredienser
- 5 gram gær
- 600 gram vand
- 1 spsk olie
- 600 gram hvedemel
- 200 gram fuldkornshvedemel
- 18 gram salt
- rismel eller anden glutenfri mel
Sådan gør du
Dejen
- Opløs gær i koldt vand.
- Tilsæt olie, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt.
- Rør det godt sammen – brug gerne din hånd til det.
- Sæt film over skålen og lad dejen stå 12 timer på køkkenbordet.
Flutes
- Drys godt med mel på bordet og hæld dejen ud herpå.
- Vend dejen ind over sig selv 4 gange fra forskellige sider.Dejen skal ikke æltes.
- Del dejen i 3 stykker, for hvert stykke gør du følgende:Træk hver af de to ender ind over midten.Fold de lange kanter ind over midten.
- Drys et viskestykke godt med rismel og placer dine flutes som vist på billedet.Dit flute vil strækker sig længere idet du flytter det fra bordet og over på viskestykket. Lad dejen efterhæve i 1 time.
- Opvarm din ovn og en bageplade (eller meget gerne et bagestål).
- Vend dine flutes over på den varme plade, så bunden kommer til at vende op af.
- Bag dine flutes ved 250° varmluft i 20 minutter.
Skriv et svar