Koldhævede grovflutes er et lækkert brød, der skal stå på køkkenbordet og hæve i 12 timer. Det er også et brød, der kræver at du har lidt teknik til at styre en levende dej – og ellers har jeg forsøgt at beskrive det bedst muligt.
Mine koldhævede grovflutes er egnede både til tapas og som tilbehør til varme retter som suppe og lasagne. Det er et lækkert brød.
Jeg har flere forskellige opskrifter på flutes og andre gode madbrød.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her, du kan få et indblik i, hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Koldhævede grovflutes
Ingredienser
- 5 gram gær
- 600 gram vand
- 1 spsk olie
- 600 gram hvedemel
- 200 gram fuldkornshvedemel
- 18 gram salt
- rismel eller anden glutenfri mel
Sådan gør du
Dejen
- Opløs gær i koldt vand.
- Tilsæt olie, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt.
- Rør det godt sammen – brug gerne din hånd til det.
- Sæt film over skålen og lad dejen stå 12 timer på køkkenbordet.
Flutes
- Drys godt med mel på bordet og hæld dejen ud herpå.
- Vend dejen ind over sig selv 4 gange fra forskellige sider.Dejen skal ikke æltes.
- Del dejen i 3 stykker, for hvert stykke gør du følgende:Træk hver af de to ender ind over midten.Fold de lange kanter ind over midten.
- Drys et viskestykke godt med rismel og placer dine flutes som vist på billedet.Dit flute vil strækker sig længere idet du flytter det fra bordet og over på viskestykket. Lad dejen efterhæve i 1 time.
- Opvarm din ovn og en bageplade (eller meget gerne et bagestål).
- Vend dine flutes over på den varme plade, så bunden kommer til at vende op af.
- Bag dine flutes ved 250° varmluft i 20 minutter.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar