
Rugbrød med gær er et nemt rugbrød, som du kan lave uden surdej. Jeg har i perioder en god surdej at lave brød af, og i andre perioder går jeg lidt død i det. Derfor er det vigtigt for mig, at jeg stadig kan lave et godt rugbrød – også selvom jeg ikke har en aktiv surdej klar.
Mit rugbrød med gær er fyldt med kerner, og det smager dejligt.
Jeg har her en meget nem opskrift på rugbrød med surdej. Det er en opskrift, hvor du kan bruge lige den surdej du har klar. Den kræver altså ikke en særlig rugbrødssurdej.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørnsmor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂


Reklame |
Vil du gerne bage brød med en fantastisk afbagning, spørd skorpe og luftig krumme? Så skal du prøve at bage dit brød på et bagestål (reklamelink). |
Rugbrød med gær
Ingredienser
Rugbrød
- 25 gram gær
- 550 gram vand
- 130 gram solsikkekerner
- 70 gram hørfrø
- 50 gram havregryn
- 50 gram chiafrø
- 400 gram rugmel
- 100 gram hvedemel
- 2 spsk mørkt maltmel
- 30 gram fint salt
Øvrigt
- smør eller margarine til formen
- 1 spsk birkes
- 2 spsk sesamfrø
Sådan gør du
- Opløs gær i lunkent vand.
- Tilsæt de forskellige kerner, og rør let rundt med en ske.
- Tilsæt mel og salt.
- Ælt dejen i 5 minutter på en røremaskine.
- Smør en 2 liters rugbrødsform med et godt lag smør eller margarine.
- Fordel dejen heri og glat toppen med bagsiden af en fugtig spiseske.
- Prik huller i dejen med en gaffel.
- Drys eventuelt toppen med forskellige kerner – jeg har her brugt en blanding af birkes og sesamfrø.
- Lad dejen hæve overdækket på køkkenbordet i halvanden time.
- Bag rugbrødet ved 190° over/under varme i 1 time.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar