Kandiserede æbler er en klassiker på de danske julemarkeder. Jeg har ofte været fristet til at købe en, men når jeg skal give 40 kroner for et æble, så bliver jeg altså en smule jysk.
Sidst vi var på julemarked med børnene, så de æblerne og mente straks at de skulle have et hver. Min tanke var “120 kroner for 3 æbler, GLEM DET”, men ud af min mund kom ordene “det kan vi selv lave, når vi kommer hjem”. Og den sætning glemte børnene altså ikke…
På vej hjem måtte vi derfor ind omkring købmanden, her købte jeg en pose med 8 æbler til 10 kroner. Ahh, det var lettere at forholde sig til! De er hverken knald-røde eller særligt fotoegnede, men hvis du er ligeså jysk som jeg, så forstår du min prioritering 😉
Det viser sig i øvrigt, at det er MEGA nemt og hurtigt at lave kandiserede æbler. Karamelsmagen i sirupsmassen bliver mere tydelig, hvis du kan lade æblerne stå til dagen efter.
Synes du også at jul og æbler hører sammen? Så prøv også mine juleboller med æble eller denne marcipan/æblekage.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Kandiserede æbler
Ingredienser
- 6 æbler
- 6 grillpinde, spyd, ispinde eller lignende
- 150 gram sukker
- 20 gram glukosesirup
- 20 gram lys sirup
- 70 gram vand
- 1 spsk rød frugtfarve kan udelades
- topping se noter
Sådan gør du
- Vask æblerne af og tør dem godt.Fjern stilken og sæt en pind ned igennem midten.
- Kog sukker, glukosesirup, sirup, frugtfarve og vand i en kasserolle.Tjek om massen er klar: Dyp en pind i massen og hold den under koldt vand. Hvis det størkner er det klar og ellers skal det koge lidt længere. Det skal koge i ca 10 minutter, før det er kogt nok ind til at kunne størkne.
- Hold ved pinden og dyp æblet i sukkermassen. Jeg tipper kasserollen lidt, og drejer æblet rundt heri.
- Dyp straks æblet i din topping – det størkner hurtigt, så lav et æble af gangen.
Noter
- Kokos
- Hakkede mandler
- Chokoladesplinter
- Mini marshmallow
- Smarties
- Kakaopulver og hakket chokolade
- Lakridspulver
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar