En hjemmelavet bagefast kagecreme. Kagecreme bruges i flere forskellige slags kager, men de fleste genkender den nok fra fastelavnsboller.
Kagecreme – vaniljecreme – konditorcreme… Ordene bruges lidt i flæng på nettet. Jeg har forsøgt at finde frem til forskellen på de tre. Sådan som jeg forstår det, så er vaniljecremen lavet på æggeblommer, vanilje, sukker og mælk. Når man så tilsætter maizena og dermed gør den fast, bliver det til en kagecreme. Vælger man derefter at røre den op med flødeskum, har man en konditorcreme… Hvis du har noget viden om dette, så er du velkommen til at korrigere mig og dele din viden i kommentarfeltet 😀
BONUSINFO –
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Kagecreme – bagefast
Ingredienser
- 3 æggeblommer
- 1 tsk vaniljepasta eller korn fra 1 vaniljestang
- 30 gram sukker
- 2 spsk maizena
- 2,5 dl mælk
Sådan gør du
- Rør æggeblommer, vaniljepasta, sukker og maizena sammen i en skål.
- Bring mælken i kog og hæld den over blandingen.
- Pisk det hele hurtigt sammen og hæld det tilbage i gryden.
- Pisk i det til det tykner – det tager få minutter.
- Hæld det hele i en skål, sæt film over (helt ned til overfladen) og sæt det i køleskabet.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar