Åbne fastelavnsboller er dén slags fastelavnsbolle, som altid holder på alt fyldet 😀
Jeg elsker at lave de åbne fastelavnsboller, fordi det er meget nemmere og hurtigere end den traditionelle, som man skal være meget omhyggelig med at lukke. De her passer bedre til min tålmodighed… og smagen er den samme, det er blot en anden fremgangsmåde og et andet udseende.
Du kan finde to opskrifter på denne side. Først kommer opskriften på fastelavnsbollerne, og dernæst kommer opskriften på min hjemmelavede kagecreme. Det er meget simpelt at lave. Hvis ikke du har lavet en sådan creme fra bunden før, så vil jeg gerne udfordre dig til at prøve. Det er virkelig nemt og lækkert 🙂
Du kan også lave denne opskrift på de traditionelle fastelavnsboller. Du er også velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg dagligt deler inspiration.
Åbne fastelavnsboller
Ingredienser
Fastelavnsboller
- 2 dl mælk
- 50 gram gær
- 50 gram sukker
- 200 gram blødt smør
- 2 æg
- 500 gram mel
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk kardemomme kan udelades
- ½ tsk salt
Øvrigt
- 1 æg til pensling
- kagecreme og hindbærsyltetøj til fyld
- flormelis, bagekakao og vand til glasur
Sådan gør du
- Lun mælken til "lillefinger varm", og opløs gæren heri.
- Tilsæt sukker, blødt smør og æg.
- Tilsæt mel, vaniljesukker, kardemomme og salt.
- Ælt dejen i en røremaskine i ca 10 minutter – eller indtil dejen slipper skålens kanter.
- Læg et vådt klæde over dejen og stil den til hævning i 45 minutter.
- Form 20 boller af dejen (jeg har vejet dem af med 53 gram i hver).Lav en fordybning i midten af hver bolle, og placer dem på et stykke bagepapir.Jeg laver fordybningen med bunden af et shotglas 😉
- I hver bolle fyldes der først 1 tsk hindbærmarmelade i hver og derefter 1 spsk vaniljecreme i hver.Glat cremen let ud.
- Lad fastelavnsbollerne hæve i 30 min.
- Pensl brødet med et sammenpisket æg.
- Bag ved 200° over/under varme i 15 minutter.
- Når fastelavnsbollerne er kølet af kan de pyntes med en ring af glasur.
Noter
Kagecreme – bagefast
Ingredienser
- 3 æggeblommer
- 1 tsk vaniljepasta eller korn fra 1 vaniljestang
- 30 gram sukker
- 2 spsk maizena
- 2,5 dl mælk
Sådan gør du
- Rør æggeblommer, vaniljepasta, sukker og maizena sammen i en skål.
- Bring mælken i kog og hæld den over blandingen.
- Pisk det hele hurtigt sammen og hæld det tilbage i gryden.
- Pisk i det til det tykner – det tager få minutter.
- Hæld det hele i en skål, sæt film over (helt ned til overfladen) og sæt det i køleskabet.
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Kim Holm
Hej igen. Undskyld at jeg trænger mig på. Kan jeg blot bruge æggehvide i stedet for vand. Når der skal laves glasur???? Og kan jeg bruge dejen til at lave en talkage med. Og bruge marmelade og kagecreme som fyld??? Kan du ikke sende svaret til min mail.
Jeanette fra Grøntmad.dk
Ja det kan du. Det er sådan man laver en mere fast glasur, som er god at dekorere med. Det holder bedre formen.
Talkager er typisk lavet af en kagedej og ikke en gærdej som denne. Hvis jeg skulle lave en talkage af denne opskrift, ville jeg lave fastelavnsbollerne som beskrevet, og placere dem som et tal på bagepladen.
God fornøjelse 🙂
Kim Holm
Hej!
Jeg har et par spørgsmåls vedrørende de åbne fastelavn boller. Kan jeg bruge tørgær i den lune mælk/ vand??? Og kan jeg piske æggehviderne stive og bruge det som glasur tilsat kakao pulver? . Nybegynderen i bagning.
Jeanette fra Grøntmad.dk
Hej Kim
Ja, du kan godt bruge tørgær, men det blandes i melet i stedet for væsken. Hvor meget du skal bruge, kan du læse på pakken 🙂
Du kan sagtens bruge æggehvide, men du behøver ikke piske det, bare brug det ligesom vand.
De bedste hilsner Jeanette