Æggekage er en suveræn spise, der både er hurtig og nem at lave. Denne æggekage er med kartofler og grøntsager, så den mætter rigtig godt. Du kan putte nærmest alle slags grøntsager i æggekagen, så hvis du har nogle rester i køleskabet kan du blot blande dem med i.
Vi får oftest æggekage henover foråret og sommeren. Det er rigtig skønt at spise det på en varm sommerdag, hvor appetitten ikke er til varmt mad.
Server æggekagen sammen med et godt stykke rugbrød, og smør det eventuelt med chiliaioli – MUMS!
Er du vild med æg? Så prøv også at lave en gang æggemuffins. De egner sig særlig godt til brunch.
Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
Æggekage med kartofler og grønt
Ingredienser
- 200 gram kartofler
- 1-2 håndfulde hakket grønkål (frisk)
- 10 asparges
- 200 gram bacontern
- ½ løg
- 10 æg
- 1 dl fløde
- 1 tsk bagepulver
- friskkværnet peber
- smør til fadet
- purløg til pynt på toppen
- rugbrød til serveringen
Sådan gør du
Froberedelse
- Kog kartoflerne og skær dem i små tern.Skyl og snit grønkål og asparges i små stykker.
- Steg baconen på en pande.Snit løget i små stykker og sauter dem på panden sammen med baconen.
- Pisk æg, fløde og bagepulver luftigt.
- Smør et ovnfast fad med smør.
Bag æggekagen
- Hæld ca halvdelen af æggemassen i fadet.Mit fad er 24×24 cm.
- Fordel kartofler, grønkål og asparges ud over ægget.
- Fordel herefter bacon og løg henover.
- Hæld det sidste af æggemassen på toppen og drys med friskkværnet peber.
- Bag æggekagen i midten af ovnen ved 180° varmluft i 40 minutter.
Noter
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Skriv et svar