
Æggekage er en suveræn spise, der både er hurtig og nem at lave. Denne æggekage er med kartofler og grøntsager, så den mætter rigtig godt. Du kan putte nærmest alle slags grøntsager i æggekagen, så hvis du har nogle rester i køleskabet kan du blot blande dem med i.
Vi får oftest æggekage henover foråret og sommeren. Det er rigtig skønt at spise det på en varm sommerdag, hvor appetitten ikke er til varmt mad.
Server æggekagen sammen med et godt stykke rugbrød, og smør det eventuelt med chiliaioli – MUMS!
Er du vild med æg? Så prøv også at lave en gang æggemuffins. De egner sig særlig godt til brunch.


Det vil glæde mig, hvis du vil følge med på Instagram. Her deler jeg daglig inspiration. Det er også her du kan få et indblik i hvem jeg er, mit liv som småbørn-mor, diabetiker og min madlavning generelt. Jeg håber vi ses 🙂
[wptb id=5703]Æggekage med kartofler og grønt
Ingredienser
- 200 gram kartofler
- 1-2 håndfulde hakket grønkål (frisk)
- 10 asparges
- 200 gram bacontern
- ½ løg
- 10 æg
- 1 dl fløde
- 1 tsk bagepulver
- friskkværnet peber
- smør til fadet
- purløg til pynt på toppen
- rugbrød til serveringen
Sådan gør du
Froberedelse
- Kog kartoflerne og skær dem i små tern.Skyl og snit grønkål og asparges i små stykker.
- Steg baconen på en pande.Snit løget i små stykker og sauter dem på panden sammen med baconen.
- Pisk æg, fløde og bagepulver luftigt.
- Smør et ovnfast fad med smør.
Bag æggekagen
- Hæld ca halvdelen af æggemassen i fadet.Mit fad er 24×24 cm.
- Fordel kartofler, grønkål og asparges ud over ægget.
- Fordel herefter bacon og løg henover.
- Hæld det sidste af æggemassen på toppen og drys med friskkværnet peber.
- Bag æggekagen i midten af ovnen ved 180° varmluft i 40 minutter.
Skriv et svar