Så er de her! Mine blomkåls-burgerboller er den mest efterspurgte af alle opskriftsudviklinger, jeg har delt med jer på min Instagram konto. Derfor har jeg også glædet mig helt vildt til at blive færdig med opskriften, så i også kan få glæde af den.
Blomkåls-burgerboller er dejligt saftige og smager fantastisk! De kan helt sikkert også bruges som andet end burgerboller, men jeg synes de egner sig særligt godt hertil.
Er du ligesom jeg vild med grøntsager i bagværk der består primært af grøntsager? Så kan du også give dig i kast med nogle af de følgende opskrifter. Ligesom denne opskrift, indeholder de kun en meget lille mængde mel. Grøntsagsbrød kan bruges som en erstatning for eksempelvis boller.
Du kan også her på siden finde en række lækre opskrifter på boller med grøntsager i. Grøntsager tilføjer noget fugt og mæthed til bollerne – det hjælper blandt andet bollerne med at holde sig friske i længere tid.
Blomkåls-burgerboller
Ingredienser
- 300 gram blomkål
- 200 gram revet mozzarella
- 3 æg
- 2 dl mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprika
- ½ tsk hvidløgskrydderi
- sesam til toppen
Sådan gør du
- Rens blomkålen og brug en minihakker til at lave blomkålsris.
- Bland blomkålen med alle de øvrige ingredienser.
- Form 6 store boller af dejen og placer dem på en bageplade med bagepapir.Lav høje boller, da de flader lidt ud under bagning. Giv bollerne et forsigtigt tryk på toppen, så de får en flad overkant.Drys med sesam.
- Bag blomkåls-burgerbollerne i midten af ovnen i 25 minutter ved 200° over/undervarme.
Blomkålsburger med kyllling
MUMS! Brug dine blomkåls-burgerbolle sammen med en kyllingebøf. Hvis du sammensætter en burger som den du ser herunder, så er der minimalt med arbejde, og fuld skrue på smagen. Burgeren her er nedefra bygget op således op:
Burgerbolle bund – chilimayo – spinat – snittet kål og gulerødder (købt) – paneret kyllingebøf (købt) – cheddarost – stegt bacon – agurk – ketchup – burgerbolle top.
Hvis vi får burger ser den ofte sådan ud! Der kan være små variationer i form af coleslaw, syltede rødløg, ristede løg, peberfrugt, ananas og lignende. Skal det være rigtig kræs laver vi også en omgang bønnefritter til. Vi er helt vilde med blomkålsburgere med kylling!
Vil du følge med på de sociale medier? Jeg er at finde på flere platforme, og jeg vil blive rigtig glad hvis du vil følge med! Det er mega fedt at udvikle opskrifter, og det er endnu federe, når jer søde følgere kan bruge opskrifterne og få glæde af dem. Du kan hjælpe mig med at få mine opskrifter ud til endnu flere, ved at like, kommentere og dele de opskrifter du selv har glæde af. Det vil gøre mit lille projekt endnu sjovere <3 Facebook - her deler jeg de opskrifter, der allerede ligger klar på bloggen. Det er et godt sted at følge med, hvis du ønsker løbende inspiration. Hvis du interagerer på opslagene med likes, kommentarer eller delinger, så vil mine madbilleder fortsætte med at dukke op i dit nyhedsfeed. Instagram - min instagram er mit daglige redskab. Her deler jeg i mit feed madbilleder, mens min story handler om både madlavning, processor, opskriftsudviklingens afprøvninger, mit hverddagsliv og små indslag med mine børn og vores familieliv. |
Pinterest - her bliver det smart! På Pinterest kan du finde et hav af opskrifter fra både mig og alle andre. Du kan lave en "pin" og gemme alle opskrifter du gerne vil afprøve på dine egne oprettede opslagstavler. På den måde får du din egen lille private opskriftssamling. Reklamelink |
Karin jakobsen
Hejsa ville høre om du har ca kalorier antal på dine opskrifter
Vh karin
Grøntmad
Hej Karin, nej desværre ikke. Det er kun enkelte af mine opskrifter, det er udregnet på.
Vh Jeanette